• onze waardering

Recensie: Hotel Mumbai RECENSIE

Recensie: Hotel Mumbai

Hotel Mumbai is een biografische thriller over de aanslag in 2008 in het Taj Mahal Palace Hotel. De film is gebaseerd op de documentaire Surviving Mumbai. Het is een heftige vertoning van de gebeurtenissen en de verhalen van de overlevenden van de aanslag.

Hotel Mumbai is een van de heftigste films van de afgelopen jaren. De trailer laat al zien dat het een serieuze film is, waarin bloederige en erge gebeurtenissen verfilmd zijn. Maar de trailer bereidt je niet voor op de film zelf. Naast de gefilmde momenten van mensen die geraakt zijn of worden, zijn er namelijk echte beelden van de aanslag gebruikt. Dit is heel schokkend om te zien, en de minimale leeftijd van 16 jaar wordt dan ook strikt gecontroleerd. Er is veel bloed en angst te zien in deze film van Thunder Road Pictures. Hotel Mumbai is dan ook zeker alleen geschikt voor mensen met een sterke maag.

Aan het einde van de film staat er informatie over de aanslag en de overlevenden. Je komt bijvoorbeeld te weten hoe lang de Taj gesloten is geweest na de aanslag en hoeveel medewerkers er nog werken. Dit is mooi om te zien, en goed dat het is toegevoegd. Er wordt aandacht besteed aan zowel de overledenen als de overlevenden, en het is belangrijk om aan te geven wat er verder is gebeurd. Het is niet zomaar iets wat iemand overkomen is, en daar mag best wat bekendheid over verspreid worden.

Hotel Mumbai is ontzettend spannend. De film is uitstekend opgebouwd, niet te lang, maar ook niet te kort. Alles wat erin moet zitten, lijkt er ook in verwerkt te zijn. De terror, het verdriet en de angst worden ontzettend goed weergegeven, dit komt mede door de acteurs die hun werk erg goed doen.

Ondanks dat de film heel intens is heeft Thunder Road Pictures een hele mooie film neer weten te zetten. De muziek en de manier van filmen draagt bij aan de spanning die je op bepaalde momenten moet voelen. Aan het einde is de opluchting van de overlevenden zo goed overgebracht, dat je er zelf ook emotioneel van wordt.

Als je niet zeker weet of Hotel Mumbai de film voor jou is, is het misschien beter om de film niet in de bioscoop te bekijken. Wanneer je er wel tegen kunt, is dit een prachtige film om te bekijken - eentje die ook tot nadenken aanzet!

 

Recensie: Hotel Mumbai

Hotel Mumbai

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het beklemmende en waargebeurde verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel.
  November 2008, een groep zwaar bewapende Pakistaanse terroristen opent de aanval op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel in India. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven wanneer blijkt dat de commando's te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen