• onze waardering

Recensie: John Wick 3 RECENSIE

Recensie: John Wick 3 - Parabellum

John Wick is terug en hij is in groter gevaar dan hij ooit eerder geweest is. Nadat er een contract is geopend om John te vermoorden, moet hij zo snel mogelijk in veiligheid zien te komen. En dat is niet gemakkelijk, aangezien er talloze mensen naar hem op zoek zijn en hij overal herkend wordt…

In dit derde deel van de John Wick-serie gaat het er heftiger aan toe dan ooit tevoren. Veel mensen die het geld willen dat ze kunnen krijgen voor het vermoorden van John, vinden hem. Maar John zou zichzelf niet zijn als hij zichzelf niet kon verdedigen. Dit betekent wel dat er veel geweld in de film zit - veel meer dan in de voorgaande delen. De vechtscènes bestaan vaak uit aaneengesloten shots, waardoor de acteurs veel en lang achter elkaar hebben moeten vechten, en dat is best gaaf. Dat zorgt ervoor dat je ziet hoeveel tijd en werk er door Thunder Road Pictures in de productie is gestopt.

Ondanks dat het door de trailer misschien niet zo lijkt, zit er (voor een actiefilm) een goede verhaallijn in John Wick 3. John redt het om voor veel mensen te vluchten, doordat hij mensen kan inschakelen die hij in het verleden geholpen heeft. Ze hebben geen keus dan hem te helpen, omdat ze het hem verschuldigd zijn. Ook al zijn het mensen die illegale dingen doen, ze weten dat ze een afspraak gemaakt hebben, en die moeten nakomen. Dat is realistisch, omdat mensen over het algemeen vinden dat ze hun afspraken na moeten komen.

Er is op een goede manier muziek toegepast in John Wick 3. De spanning wordt hiermee goed opgevoerd, en de gekozen nummers passen in het verhaal en bij de scènes waar ze bij geplaatst zijn. Er wordt op verschillende plekken ook muziek gebruikt die je niet zou verwachten in deze film van Thunder Road Pictures, maar uiteindelijk past het er prima in.

Ondanks dat het een serieuze film is, met veel actie en geweld, zitten er ook genoeg grappige stukken in. Je kunt op verschillende momenten lachen om de scènes of dingen die gezegd of gedaan worden. Dat maakt het leuk en breekt het serieuze karakter van de film wat. Dat is goed gedaan, anders zou het een erg heftige film zijn.

Voor mensen die van de eerdere John Wick-films genoten hebben, is dit derde deel een aanrader. Let er wel op dat hij gewelddadiger is dan de voorgaande delen, maar het is zeker een leuke film!

Recensie: John Wick 3 - Parabellum

John Wick 3 - Parabellum

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  John Wick (Keanu Reeves) is terug, met een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en een leger huurmoordenaars achter zich aan. Na het doden van een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op de neutrale grond van het Continental Hotel is John excommunicado verklaard.

  Zijn lidmaatschap wordt opgeheven en hij heeft geen toegang meer tot de diensten en de leden van de geheime criminele gemeenschap. Met slechts één uur voorsprong en de meest meedogenloze premiejagers van de wereld achter zich aan vecht John zich door New York in een poging te overleven.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen