• onze waardering

Recensie: Yesterday RECENSIE

Recensie: Yesterday

Stel, je bent een muzikant maar het lukt je maar niet om door te breken. Stel, er gebeurt een soort van raar wonder en je wordt wakker en niemand behalve jij herinnert zich dat The Beatles ooit hebben bestaan. Wat doe je dan? Precies dat maakt hoofdpersoon Jack mee. Hij besluit om hiervan te profiteren en gaat op weg naar een leven vol geld en roem.

Yesterday is een komedie met een flinke dosis muzikaliteit van natuurlijk The Beatles. Dat is sowieso niet verkeerd, aangezien het altijd fijn is om hiernaar te luisteren. De makers van Yesterday weten een tof, grappig plot te bouwen om deze film heen en de film klinkt dan ook veelbelovend. De hoofdrol van Jack wordt gespeeld door Himesh Patel, een vrij nieuwe naam in de filmwereld. Wel een van wie we graag meer willen zien. Hij is charmant, lief, lekker awkward en bovenal heeft hij een fijne stem voor al die hits van The Beatles. Kortom, de ideale match voor deze rol.

Naast de hoofdrolspeler Himesh Patel heeft Yesterday best een flinke cast. Zo speelt Lily James de manager/beste vriendin/grootste fan/love interest. Zij doet dan ook waar ze goed in is, vrolijkheid afwisselen met liefdevolle zwijmelende ogen. Ook Ed Sheeran heeft een behoorlijke gastrol. En al kan hij het beter laten bij zijn zangcarrière, in dit concept zorgt het wel voor wat humor – met name de zelfspot naar zijn eigen carrière.

De film heeft een sterke start en een goede opbouw. De scènes zijn goed uitgewerkt en alle personages zijn interessant. Sowieso is het concept leuk bedacht en gewoon erg origineel. Echter, na een uur opbouw wordt de film wat minder. Het einde voelt dan ook wat afgeraffeld en niet goed uitgewerkt. De film neigt daar teveel naar romantiek en laat daardoor andere kansen liggen. Zo zijn de twee vreemdelingen die Jack volgen in de film erg intrigerend en daar hadden we graag meer van willen zien. En daar verliest de film zijn vijfde ster. Dit is jammer, want Yesterday is een heerlijke leuke muzikale komedie maar had ook nog zoveel beter kunnen zijn. Toch is dit zo lekker nostalgisch en is het hilarisch hoe The Beatles door de bril van hedendaagse pop en marketing wordt bekeken.

Yesterday blijft dus zeker een aanrader. Een toffe feelgoodfilm met de wijze boodschap dat geld en roem je niet altijd gelukkig maken.

Recensie: Yesterday

Yesterday

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Doen alsof die nummers van jou zijn en de beste songwriter aller tijden worden!

  Oscarwinnend regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) werkt samen met succesvol scenarioschrijver Richard Curtis (o.a. Notting Hill) voor deze nieuwe komedie over een worstelende muzikant die beseft dat hij de enige persoon op aarde is die zich The Beatles kan herinneren. 

  Yesterday, Jack had an ordinary life. But he is about to become a very big deal.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen