• onze waardering

Recensie: The Lion King RECENSIE

Recensie: The Lion King

Simba is geboren om de koning van de Savanne te worden wanneer zijn vader overlijdt. Samen met zijn vriendin Nala haalt hij ongein uit, maar hij komt meerdere keren in gevaarlijke situaties terecht. Nadat zijn vader omkomt, vlucht hij op aanraden van zijn oom weg om nooit meer terug te komen. Maar niet alles loopt altijd zoals verwacht…

Bijna iedereen kent de animatiefilm wel: The Lion King uit 1994. In deze remake wordt het verhaal opnieuw verteld. Gelukkig blijft het verhaal grotendeels hetzelfde: voor echte fans is het lastig om een remake te bekijken die niet op het origineel lijkt. Nu is het natuurlijk wel zo dat het wat saai kan zijn om een film compleet over te doen, dus wij vinden het niet zo erg als er af en toe wat veranderd wordt.

The Lion King is helemaal computer geanimeerd, maar wat een resultaat! Het is dat we weten dat dieren niet kunnen praten, maar anders zouden het zomaar filmopnamen kunnen zijn! De dieren en de natuur zijn zo realistisch gemaakt, dat je bijna niet doorhebt dat je naar een animatiefilm zit te kijken. Ook wanneer de aandacht op de voorgrond gevestigd is, heeft Walt Disney Pictures veel aandacht besteed aan de achtergrond.

Zoals veel van de films van Walt Disney Pictures is The Lion King een muzikale belevenis. De originele nummers uit de tekenfilm waar we zoveel van houden komen terug, al zijn ze wel in een nieuw jasje gestoken. Dat is wel gaaf, al is het wel even wennen. Niet voor iedereen zullen de aanpassingen een succes zijn, maar het past wel bij de manier waarop de film opnieuw gepresenteerd is. Niet iedereen hoeft deze versies beter te vinden, en dat is ook niet het doel van de remake. Het is een nieuwe manier om een bekend verhaal te vertellen, en wat ons betreft mag Disney hiermee door gaan!

Alle gevoelens die we vroeger kregen bij het bekijken van deze film, komen in sneltreinvaart weer terug bij het zien van deze realistische weergave. Walt Disney Pictures laat je lachen, huilen, zingen en swingen wanneer dat van toepassing is, en we houden ervan! Het geeft echt de Hakuna Matata-gevoelens die we allemaal wel eens nodig hebben!

Een heerlijk muzikaal avontuur voor jong en oud - The Lion King grijpt je vanaf het eerste moment en laat je niet meer los tot de allerlaatste minuut. Een geweldige productie van een geweldig verhaal. Zeker een aanrader voor jong, oud, musicalfans, Disney liefhebbers… Eigenlijk voor iedereen!

Recensie: The Lion King

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

  • De therapeut - B.A. Paris

  • De zevende zus - Lucinda Riley

  • Ik wacht hier - Else Boer

  • Recensie: New Pokémon Snap | 4 hartjes

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Gezocht: recensenten

  • 8 plot holes in Disney films

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

  • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen