• onze waardering

Recensie: Dora and the Lost City of Gold RECENSIE

Recensie: Dora and the Lost City of Gold

Dora mag niet mee met haar ouders wanneer ze op een werkgerelateerde reis gaan, en wordt naar de stad gestuurd om bij haar neef Diego te logeren. Ze is niet gewend aan het leven buiten de jungle, en heeft moeite om erbij te horen. Wanneer Dora en een aantal anderen ontvoert worden om een mysterie op te lossen en slechteriken naar haar ouders te leiden, begint het avontuur pas echt!

Iedereen kent de animatieserie van Dora the Explorer wel, de educatieve en grappige kinderserie die kinderen Engels leert (origineel Spaans, omdat de serie van origine Amerikaans is). Deze productie van Paramount Players is een speelfilm over Dora, geheel met liedjes en Spaanse woorden om te herhalen. Bepaalde onderdelen van de animatieserie worden grappig verwerkt, zoals dat Dora tegen de camera praat, en haar ouders zich afvragen tegen wie ze het heeft. Dora verzint voor iedere situatie wel een liedje, wat echt bij haar personage past.

Ondanks wat de trailer doet geloven, is Dora and the Lost City of Gold vooral voor kinderen een leuke film. Het lijkt misschien alsof het voor oudere mensen ook wel leuk is, maar het is vooral een grappige film voor kinderen en jongeren die opgegroeid zijn met de serie van Dora the Explorer. Maar dit is logisch, en als volwassene moet je er niet teveel diepgang van verwachten. Dat hoeft ook niet, want het is een verhaal voor kinderen en is daarom ook gemaakt om grappig en vermakelijk te zijn voor die doelgroep.

In Dora and the lost city of gold zitten ook animaties. Niet alleen haar harige vriendje Boots is als geanimeerd karakter toegevoegd, maar ook Swieber (Swiper) de vos, die zich bij de slechteriken in deze film voegt. Boots ziet er schattig en knuffelbaar uit, wat het precies goed maakt voor kinderen. Er zitten ook een paar scènes in waarin Dora en haar vrienden geanimeerd zijn, waardoor ze eruit ziet als de Dora uit de Explorer-serie.

Deze film over Dora van Paramount Players is niet diepgaand, maar dat is ook niet het doel ervan. Dora and the Lost City of Gold is een grappige, spannende productie voor kinderen en jongeren die bekend zijn met Dora the Explorer, en dat is de doelgroep. Dora and the Lost City of Gold sluit goed aan bij de doelgroep en is daardoor leuk om te bekijken met kinderen van ongeveer 8 tot 15 jaar!

Recensie: Dora and the Lost City of Gold

Dora And The Lost City Of Gold

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hoewel ze het grootste deel van haar leven de jungle heeft verkend met haar ouders, kan niets Dora (Isabela Moner) voorbereiden op haar gevaarlijkste avontuur ooit - highschool. Dora leidt Boots (haar beste vriend, een aap), Diego (Jeffrey Wahlberg), een mysterieuze junglebewoner (Eugenio Derbez) en een groep tieners op een liveaction-avontuur om haar ouders (Eva Longoria, Michael Peña) te redden en het onmogelijke mysterie van de verloren stad van goud op te lossen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen