• onze waardering

Recensie: Playmobil: The Movie RECENSIE

Recensie: Playmobil: The Movie

Wanneer Marla en Charlie hun ouders op jonge leeftijd verliezen, worden ze gedwongen om snel op te groeien. Totdat ze op magische wijze in de wereld van hun oude Playmobil dorp terecht komen – waar ze grote avonturen beleven en waar ook gevaar op de loer ligt. Zal het Marla en Charlie lukken om weer veilig thuis te komen, of zullen ze voor altijd in hun speelwereld moeten blijven wonen?

Playmobil: The Movie is, zoals je wel kunt verwachten, vooral leuk voor kinderen. De jonge Marla en Charlie speelden graag in hun eigen gebouwde Playmobil wereld, en hadden beide hun eigen poppetje waar ze mee speelden. Wanneer ze in de wereld van het speelgoed terecht komen, worden ze ook de personages die ze vroeger altijd gebruikten om te spelen. Dat is leuk gedaan, en zorgt ook voor grappige scènes, omdat Charlie hierdoor terecht komt in een volwassen Viking (met baard en al!). De opbouw van de wereld waar ze in zitten, is precies zoals ze die zelf gemaakt hebben vroeger. Hierdoor is het mogelijk dat ze van zonnig weer binnen een mum van tijd de sneeuw inrijden, en er een hele moderne stad vlakbij Constantinopolis (gebaseerd op een oude stad waar gladiatoren vechten en alles er ook zo oud uit ziet) ligt. De overgangen maken het verhaal interessant, en doordat het niet hoeft te kloppen met de realiteit, is het leuk dat onverwachte situaties zich op deze manier voor kunnen doen.

Marla en Charlie worden van elkaar gescheiden, en gaan op zoek naar elkaar. Hierbij hebben ze hulp nodig. Ze komen mensen tegen die hen helpen en waar ze bevriend mee raken. Ondanks dat het natuurlijk nep is, is het altijd fijn om te zien dat er vriendschappen gesloten worden, omdat dit ons een goed gevoel geeft. Een personage dat geen vrienden kan maken en altijd alleen is, is nou eenmaal niet zo leuk om naar te kijken. Omdat de kinderen uit de echte wereld komen, begrijpen ze de Playmobil poppetjes niet altijd, die helemaal in hun eigen wereld leven. Dat zorgt er ook voor dat er grappige misverstanden in de film zitten. Ook zit er in deze productie van STX Entertainment een hoop humor. Er worden flauwe grapjes gemaakt, maar kinderen vinden deze over het algemeen leuk en zullen zich zeker vermaken bij het bekijken van Playmobil: The Movie.

Het valt wel een beetje te verwachten dat er wat aspecten afgekeken zijn van The Lego Movie, die eerder uitgekomen is. Dat geeft op zich niet, want het is wel een ander verhaal, en samen met het feit dat er liedjes in Playmobil: The Movie zitten, is het een vermakelijk geheel geworden. De muziek, de stemmen en de beelden zijn mooi in elkaar gepast en zorgen ervoor dat STX Entertainment een goed resultaat neergezet heeft.

Playmobil: The Movie is zeker een aanrader voor kinderen en jonge gezinnen, die van deze film ongetwijfeld zullen genieten. Avontuur, humor, muziek en Playmobil poppetjes zorgen voor een onvergetelijk geheel.

Recensie: Playmobil: The Movie

Playmobil De Film

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het magische, geanimeerde universum van Playmobil®, begint Marla aan de zoektocht van haar leven.

  Terwijl ze een fantastische reis door adembenemende nieuwe werelden maakt, werkt Marla samen met enkele heldhaftige nieuwe vrienden - de goedgebekte vrachtwagenchauffeur Del, de onstuimige en charismatische geheimagent Rex Dasher, een lieve maar klungelige robot , een extravagante fee en nog veel meer. Door hun spannende avontuur realiseren Marla en Charlie zich dat ondanks dat het leven soms niet helemaal volgens plan verloopt, je alles kunt bereiken zolang je maar in jezelf gelooft!

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de teaser trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen