• onze waardering

Recensie: The Rain seizoen 2  RECENSIE

Recensie: The Rain seizoen 2 

De wereld zoals we die kennen, bestaat niet meer. Een jaar of zes geleden werd haast de volledige bevolking uitgeroeid door een virus dat zich verspreidde via de regen. Zes jaar lang hebben een Deense broer en zus opgesloten gezeten in een bunker, maar het eten is inmiddels op en ze besluiten de veiligheid te verlaten. Eenmaal buiten komen tot de ontdekking dat de hele wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een kleine groep jongeren met wie ze samen zullen proberen te overleven. Terwijl ze vechten om te overleven, worden ze tevens ook geconfronteerd met de uitdagingen die volwassen worden met zich mee brengt.  

The Rain seizoen 2 is, net als het eerste seizoen, een kort seizoen bestaande uit slechts een paar afleveringen. In seizoen 1 werd de spanning al redelijk vlot opgebouwd aan het begin van het seizoen. Er woedde een virus buiten dat de gehele mensheid uitroeide en twee kinderen zijn achtergelaten door hun vader in een bunker. Terwijl de kinderen wachten en wachten tot hun vader terugkomt, proberen ze te overleven. Zes jaar lang leven ze op de voorraden van de bunker en maken ze het tot hun thuis en dan moeten ze de veiligheid plots verlaten. Op zoek naar hun vader doen ze de meest schokkende ontdekkingen en sluiten ze zich aan bij een groep jongeren die ook vechten om te overleven buiten. Vanuit hier gaat het verhaal verder in seizoen 2. De kinderen zijn tot de ontdekking gekomen dat het hun eigen vader is geweest die experimenteerde met het virus dat in de regen zit en niet alleen dat, ook de jonge Rasmus blijkt een drager van het virus te zijn. Dat wil zeggen dat zijn bloed en speeksel giftig zijn voor de meeste mensen. Een heksenjacht ontstaat op Rasmus en zijn vrienden. Je zou denken dat dat wel de nodige ingrediënten zijn voor een onwijs spannende serie, maar niets blijkt minder waar. The Rain seizoen 2 komt heel traag op gang en de spanning en interesse die de kijker ervaarde in seizoen 1 blijft voor het grootste gedeelte van de serie uit.  

The Rain seizoen 2 is een serie die je hoogstwaarschijnlijk regelmatig even zult pauzeren en waarbij je dagen later pas weer de draad oppakt. Bingewatch-waardig is het nieuwe seizoen van de serie helaas niet. Hoewel de makers hun best hebben gedaan zoveel mogelijk aspecten van de ‘normale’ wereld in de serie te houden, verlies je toch als kijker steeds meer de al eerder opgebouwde band met de personages en ben je steeds minder nieuwsgierig naar hoe het verder gaat.  

Het einde van The Rain seizoen 2 was daarentegen wel redelijk veelbelovend en daarom mogen we waarschijnlijk uitgaan van een seizoen 3. Als seizoen 3 gelijk begint met een knaller, dan zal de aandacht van de kijker voor The Rain grotendeels hersteld worden. Gebeurt dat niet, dan zullen er waarschijnlijk veel kijkers afhaken bij het volgende seizoen. 

Recensie: The Rain seizoen 2 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Gezocht: recensenten

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen