• onze waardering

Recensie: Jim Button & de stad van de draken RECENSIE

Recensie: Jim Button & de stad van de draken

Jim Button woont op het kleine eiland Lommerland, waar maar een handjevol mensen wonen. Wanneer hij zich realiseert dat hij daar niet vandaan komt, besluit hij samen met machinist Lukas op reis te gaan. Ze komen op plaatsen waar ze nooit gedacht hadden te komen, en beleven spannende avonturen.

Jim Button is een Duits karakter, verzonnen door schrijver Michael Ende. Zijn Duitse naam is Jim Knopf, wat ook de naam voor knoop is. Na zijn boek, genaamd Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer (Jim Button en Lukas de machinist), is een animatieserie over de twee avonturiers gemaakt. Deze begon in 1996.

Jim Button & de stad van de draken is een avontuurlijke familiefilm. Hij is misschien te spannend voor hele kleine kinderen, maar de adviesleeftijd is dan ook 6 jaar en ouder. Let er op dat het ook voor zesjarigen nog spannend kan zijn, want niet ieder kind kan spanning even goed aan.

Deze film van Rat Pack Filmproduktion duurt helaas te lang. Er zitten stukjes in die er net zo goed uitgelaten zouden kunnen worden, omdat ze niet veel aan het verhaal toevoegen. Er zijn karakters uit het boek in de film geïntroduceerd die maar een paar minuten in beeld zijn. Ze voegen niet veel toe, waardoor Jim Button & de stad van de draken langer duurt dan nodig. De film zou een kwartier tot twintig minuten korter kunnen duren, zonder dat de boodschap van de film hierdoor zou veranderen.

Jim en Lukas maken een heleboel mee, samen met locomotief Emma. In het begin van Jim Button & de stad van de draken is het even wennen dat ze de trein een naam geven en over haar praten alsof ze een persoon is, maar dat went wel. De locomotief rijdt ze rond over verschillende eilanden en dient als boot wanneer ze over het water moeten. Niet realistisch uiteraard, maar dat maakt niet uit. Het is een film voor kinderen en gebaseerd op een boek, dus over het algemeen wordt er gewoon gedaan wat er in het boek voorkomt.

Zoals de titel van deze film van Rat Pack Filmproduktion al aangeeft, komen Jim en Lukas op een eiland waar draken leven. Dit zorgt ervoor dat de film extra avontuurlijk wordt voor een jonge jongen en zijn volwassen vriend.

Jim Button & de stad van de draken is een leuke film voor het hele gezin, maar wel langdradig. Wel is het voor jonge gezinnen zeker leuk om deze film te bekijken.

Recensie: Jim Button & de stad van de draken

Jim Button en de stad van de draken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jim Button, een avontuurlijke jongen van het kleine eiland Lummerland, realiseert zich op een dag dat hij daar eigenlijk niet vandaan komt. Hij besluit het eiland te verlaten en trekt de wijde wereld in op zoek naar avontuur. Samen met zijn goede vriend Lucas de machinist en stoomlocomotief Emma komen ze terecht in het grote keizerrijk Mandala. De jonge prinses Li Si is gevangen genomen in de gevaarlijke Drakenstad en Jim wil niets liever dan de mooie prinses bevrijden. Samen trotseren zij de gevaren van de Drakenstad, belanden in een spannende zoektocht en ontmoeten bijzondere vrienden. Gaat het hen lukken Li Si te bevrijden?Gebaseerd op de bestseller Jim Knoop en Lucas de Machinist van de schrijver Michael Ende.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen