• onze waardering

Recensie: F*ck de liefde RECENSIE

Recensie: F*ck de liefde

In F*ck de liefde volgen we tien personages die volop stoeien met de liefde. De hoofdpersoon is Lisa, die met vriendinnen naar Curaçao gaat om over haar liefdesverdriet van Jack heen te komen. Maar is ze in Curaçao veilig voor de liefde? Ondertussen in Nederland gaat Jack een leven als player tegemoet. Said en Cindy zijn al even gelukkig getrouwd, maar wanneer Said zijn baan kwijt raakt lijkt de liefde ook daar niet rozengeur en maneschijn te zijn. Liefde is overleven…

De laatste jaren is er een duidelijke verbetering te zien in de films van Nederlandse bodem. Op verschillende genres bewijst ons landje dat ze goede films kunnen maken. Echter, met de film F*ck de liefde worden we weer teleurgesteld. De film is een platte film met weinig inhoud en ouderwets seksistisch Nederlands. Bedoeld als romantische komedie is de humor vaak tenenkrommend en zijn de romantische momentjes maar schaars.

F*ck de liefde is het best te vergelijken met een Nederlandse soap. Zo zien we continu korte scènes en schakelen we dan weer over naar iemand anders. Daardoor voelt de film een beetje als los zand, ondanks dat alle personages wel een beetje met elkaar verbonden zijn. Het script is te weinig om een prima film mee te kunnen maken. De karakters zijn vrij oppervlakkig en emotieloos. Meeleven is er in deze film niet bij en hoe het afloopt zal dan ook weinig kijkers echt boeien.

De vergelijking met de Nederlandse soaps gaat verder bij de cast. Zo zien we in deze film Bo Maerten. Haar liefde en spontane charme maakt dat zij absoluut niet verveeld. Ook Thijs Römer is best charmant en Viktoria Koblenko is sassy als altijd. De rest van de cast bestaat uit Yolanthe Cabau, Maurits Delchot, Timor Steffens, Nicolette van Dam, Défano Holwijn, Nienke Plas en Edwin Jonker. Edwin Jonker maakt in de zaal behoorlijk wat irritaties los, wat alleen maar bewijst dat hij zijn rol als harteloze playboy zeer goed speelt. Waarom deze musicalster zich verlaagt tot deze film is een vraag. Echter, de rest van de cast is simpelweg niet zo sterk. Maurits Delchot is het meest vermoeiend om naar te kijken en doet de zaal meer dan eens zuchten van smakeloosheid.

Recensie: F*ck de liefde

F*ck de liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In F*ck de Liefde komen drie liefdesverhalen samen; Lisa (Bo Maerten) zit midden in een scheiding met Jack (Edwin Jonker) en zit er even doorheen. Haar vriendinnen nemen haar mee op sleeptouw naar Curaçao.

  Hier ontmoet zij de charmante wereldreiziger Jim (Thijs Römer). Jack duikt op zijn beurt vol in het vrijgezellenleven en belandt in bed met de verleidelijke Cindy (Victoria Koblenko). Bo (Yolanthe Sneijder-Cabau), de zus van Cindy is getrouwd met Said (Maurits Delchot). Said is zijn baan kwijt, maar houdt dit geheim voor zijn vrouw. Dit terwijl zij juist carrière lijkt te maken en steeds meer tijd doorbrengt met haar aantrekkelijke baas.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen