• onze waardering

Recensie: Joker RECENSIE

Recensie: Joker

Arthur Fleck is een dertigjarige man met een psychische aandoening. In het gewelddadige en vervallen Gotham is er geen plek voor hem of zijn problemen, omdat er zoveel mensen zijn die hulp nodig hebben. Arthur verliest zijn hoop in de mensheid, maar ook zijn hoop voor de toekomst. Dan besluit hij dat het hem allemaal niet meer kan schelen, en dat hij de humor van alle ellende en verdriet in gaat zien, waardoor hij zich voortdurend in blijft leven in zijn rol als clown: Joker.

Wie kent hem niet - de Joker, de slechterik die zijn gang gaat in Gotham. Dit is de stad waar superheld Batman ook woont en werkt. Deze film is geproduceerd door Warner Bros Entertainment. Het is een origin story over de Joker en hoe hij geworden is zoals hij is. Het is dus geen onderdeel van de DC Extended Universe, zoals bijvoorbeeld Man of Steel of Justice League. Wel komen bekende personages en een aantal bekende gebeurtenissen voorbij voor degenen die Batman gekeken hebben, maar het is niet per se noodzakelijk deze films bekeken te hebben. Het is echter wel waarschijnlijk dat deze film je vooral trekt als je een fan bent van Joker of Batman, waardoor de meeste mensen de grappen en knipogen naar de andere films wel zullen begrijpen.

Joker is ontzettend goed in elkaar gezet en geacteerd. Omdat Arthur Fleck psychische problemen heeft, gedraagt hij zich vaak vreemd en doet dingen die een ander mens niet zou doen, waardoor je aanvoelt hoe ongemakkelijk hij zich voelt. Niet alleen hij, maar ook zijn omgeving weet zich soms geen raad met hem, en dit voel en zie je aan alles in de film. Dat is super goed gedaan en ook fantastisch overgebracht, want als kijker word je helemaal in de situatie getrokken. Arthur, die ook wel Happy genoemd wordt door zijn moeder, doet zijn best om het beste van zijn leven te maken, maar het wordt steeds moeilijker om de positieve kanten zijn bestaan in te zien. Als je ziet wat er allemaal met hem is gebeurd en wat hij heeft meegemaakt, is het best te begrijpen dat hij het zwaar heeft en zich geen raad meer weet. Dit maakt hem een personage met wie je medelijden hebt en je voelt met hem mee, ook al weet je dat hij vreselijke dingen doet. Je ziet hoe hij zo kwaad op de wereld geworden is.

Soms beeldt Arthur zich in dat dingen gebeuren, maar kom je er pas later achter dat het niet daadwerkelijk gebeurd is. Dit zorgt ervoor dat je verrast wordt en het interessant is om naar te kijken. Het klopt namelijk allemaal zo goed, dat je niet doorhebt dat het niet echt is. Dat is hoe Arthur het voelt, en je beleefd Joker dan ook compleet vanuit zijn oogpunt.

Het is Warner Bros Entertainment ontzettend goed gelukt om een fantastisch resultaat neer te zetten. Het is gek, het is humoristisch, het is heftig en verschrikkelijk - Joker heeft alles wat een goede dramafilm moet hebben! Ook is de film spannend en verrassend en al met al is het een echte aanrader voor iedereen die van de trailer of van het personage van de Joker genoten heeft!

Recensie: Joker

Joker

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Joker draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. De film is een rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol vertolkt door Joaquin Phoenix. Arthur is een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in de ontwrichte maatschappij van Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij is zelf altijd de klos. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft. De film is niet alleen een interessante karakterstudie, maar ook een verhaal met een boodschap.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

 • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

 • Het boek van de galg - Thomas Enger

 • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen