• onze waardering

Recensie: Trouble RECENSIE

Recensie: Trouble

Trouble is een animatiefilm over het hondje Trouble. Door zijn rijke bazin wordt hij volop verwend en heeft hij het goed voor elkaar. Wanneer zijn bazin er ineens niet meer is, wordt Trouble op straat gezet. Aangezien dit hondje niet gewend is aan buiten overleven en de grote stad, ontstaan er natuurlijk volop problemen. Zeker wanneer de kinderen van de bazin iemand inhuren om hem te vangen, zodat zij zelf kans maken op de erfenis van de overleden bazin. Trouble gaat “from the silk sheets to the mean streets”.

De makers van deze film hebben een flinke cast weten te strikken. Zo is in de originele versie Trouble ingesproken door Big Sean, maar hebben bijvoorbeeld ook Jason Mraz & Snoop Dogg hun stem verleend voor deze hartverwarmende familiefilm. In de Nederlandse versie horen we onder andere rapper Bizzey en zangeres Stefania. Trouble is een prima film om als ouders samen met de kids te kijken. Trouble is een verwend en ietwat arrogant hondje, maar hij is toch ook wel lief. Animatiefilms met dieren doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen en Trouble is daarop zeker geen uitzondering. De film zit volop avontuur, achtervolgingen, ups en downs en heeft een happy end. Kinderen zullen zich prima vermaken bij deze film. Van het luxe leven krijgt Trouble te maken met het echte hondenleven. En dat betekent slapen in de regen, rondzwerven, ruziemaken met andere honden, naar het hondenpark en eten uit vuilnisbakken. Qua originaliteit scoort de film weinig punten, maar de film is vermakelijk.

Waarom deze film drie hartjes verdient, komt met name door de humor van de film. Tijdens het bekijken van de film in de bioscoop hebben niet veel kinderen gelachen. Veel van de grappen zijn wat raar en niet per se grappig. Zo zingen de eekhoorns een liedje over noten, wat behoorlijk dubbelzinnig klinkt. Eén andere hond praat continu over complottheorieën van de FBI, CSI en de Russische maffia. Trouble lijkt zich dan ook teveel op de doelgroep van de volwassenen te focussen, maar ook voor deze doelgroep blijft het hardop lachen en dubbel liggen achterwege.

Over het algemeen is Trouble geen bijzonder goede film, maar een prima animatiefilm om met het hele gezin te kijken op een regenachtige dag.

Recensie: Trouble

Trouble

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het hondje Trouble is geboren met een gouden bot in zijn mond. Hij heeft alles wat zijn hondenhart begeerd. Zijn baasje, een rijke barones, is de allerliefste! Maar als zij er plotsklaps niet meer is, wordt Trouble door haar irritante kinderen bij het vuilnis gezet. Als blijkt dat ze zonder hem geen kans maken op de erfenis, ontstaat er een klopjacht op Trouble. Ondertussen is de vrolijke viervoeter in een doldwaas avontuur in de stad belandt met o.a. wilde honden, zingende eekhoorns en een boze pizzabakker. Uiteindelijk neemt het getalenteerde zangeresje (ingesproken door Stefania) Trouble onder haar hoede, tot de kinderen van de barones hem weer opsporen. Kiest Trouble weer voor zijn luizenleventje of voor het echte hondenleven?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Waar is de cast van Teen Wolf nu

 • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

 • 10 momenten die bewijzen dat Shrek geen kinderfilm is

 • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

 • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen