• onze waardering

Recensie: Forever Christmas RECENSIE

Recensie: Forever Christmas

In Forever Christmas gaat televisieproducent Sophia op zoek naar een nieuw onderwerp voor haar reality-tv-programma. Wanneer ze Will overtuigt om zijn huis voor hen open te stellen, gelooft ze dat ze een waar kijkcijferkanon heeft binnengehaald. Want Will is Mr. 365. Een aantrekkelijke en mysterieuze man die 365 dagen per jaar Kerstmis viert. Sophia en Will groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar na het verschijnen van een promofilmpje moet Sophia een keuze maken. Volgt ze haar hart of gaat ze voor de kijkcijfers?

Zoals de korte inhoud doet vermoeden, is Forever Christmas een romantische film. In combinatie met de kerstsfeer is deze film een warm dekentje waar je onderkruipt op een koude winteravond. Het over-the-top versierde huis van Will spreekt tot de verbeelding. 365 dagen per jaar hangen er cadeautjes in zijn hal, staan er sneeuwbollen en kerstbomen en rijdt het kersttreintje op de sporen.

Forever Christmas is een ideale film om te kijken na een lange werkdag. Een feelgoodmovie om niet te veel bij na te denken. De scènes volgen elkaar snel op, soms abrupt. Er werd geen tijd genomen om ze vloeiend in elkaar te laten overgaan. Daarnaast mist de film diepgang. Het verhaal blijft oppervlakkig. Dit wordt enigszins goedgemaakt door de acteerprestaties van Chelsea Hobbs (Sophia) en Christopher Russel (Will). Wanneer Will naar Sophia kijkt, praat hij met zijn ogen. Hij bouwt de spanning op net voor ze kussen. Hij straalt irritatie uit wanneer hij het oneens is met de beslissingen van de televisieploeg. In Forever Christmas wordt Will gefilmd voor het televisieprogramma. Het kost je als kijker absoluut geen moeite om te geloven dat Will een kijkcijferkanon zou zijn, flirtend met de camera terwijl hij zijn kerstlichtjes ophangt.

Forever Christmas tracht een bekend moreel dilemma aan te snijden: hoe ver ga je voor je job? Wat doe je als je weet dat je zelf succes zal hebben, maar je onderweg naar je succes iemand moet kwetsen? Het dilemma wordt aangesneden doch slechts zeer oppervlakkig.

Forever Christmas is een romantische film die je onmiddellijk in kerststemming brengt en een glimlach op je gezicht tovert.

Recensie: Forever Christmas

Forever Christmas

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Workaholic en Televisieproducer Sophia denkt een kijkcijfer hit binnen te halen als zij Will mag volgen met haar programma. Hij lijkt haar een excentriekeling die elke dag kerst viert in zijn geweldig extravagant gedecoreerde huis. Zelf is zij wars van de feestdagen maar om dit unieke verhaal kan zij niet heen. Maar dan blijkt Will een aantrekkelijke en mysterieuze man en tijdens het filmen voelen ze zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. De première op kerstavond komt steeds dichterbij en Sophia is in dubio. Zal zij alles doen voor de kijkcijfers? Of kiest zij voor de liefde van Will?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen