• onze waardering

Recensie: Overcomer RECENSIE

Recensie: Overcomer

Basketbal coach John Harrison moet tegen zijn zin het veldloopteam gaan coachen. Wanneer er maar één persoon klaar zit om te gaan rennen en ze ook nog eens astma blijkt te hebben, lijkt het er helemaal niet meer op dat het iets gaat worden. Maar langzamerhand beginnen ze er in te geloven dat het kan lukken en wordt ook hun geloof in God sterker.

Overcomer is een christelijke productie van de Kendrick broers. Alex Kendrick heeft zelf de rol van John Harrison op zich genomen, zijn broer Stephen produceerde de film. Ze hebben samen het script geschreven. Het is niet hun eerste film, Overcomer is de zesde film die ze samen hebben gemaakt.

In Overcomer staat het geloof in God centraal. Er wordt veel getwijfeld en soms wordt God een beetje vergeten, maar de personages herinneren elkaar er telkens weer aan dat Hij over alles beslist en dat dat goed is. De jonge Hannah Scott zit op de christelijke school waar Harrison en zijn vrouw les geven. Ze is de enige die gaat rennen voor het veldloopteam en ze heeft veel vragen over haar leven en dingen die haar overkomen (zijn). Ze is een stil meisje en maakt soms domme fouten, maar bedoelt het niet slecht. Ze komt in aanraking met de bijbel en begint erin te geloven dat ze het niet allemaal alleen hoeft te doen. Je ziet hoe het haar sterkt en hoe ze sterker in haar schoenen komt te staan. Dat is mooi om te zien!

Overcomer is een prachtige feelgoodfilm. Je hoeft niet gelovig te zijn om deze film mooi te vinden, maar houd er wel rekening mee dat het geloof een heel grote rol speelt in deze film. Verder gaat het natuurlijk over de sport. Hannah doet haar best om haar records te verbreken, wat geen gemakkelijke taak is met astma. John en zijn vrouw Amy zijn heel vriendelijk en behulpzaam tegenover Hannah en dat doet haar goed. Het geeft je een goed gevoel dat ze zo betrokken zijn bij de jongedame. Het lukt ze zelfs om haar te herenigen met haar vader, van wie ze tot nu toe altijd gedacht heeft dat hij niet meer leefde.

De film Overcomer zit goed in elkaar en heeft een mooie boodschap over geloven in jezelf, maar ook in elkaar en in God. Voor iedereen die geïnteresseerd is in deze dingen, is het zeker aan te raden om deze film van de gebroeders Kendrick te bekijken!

Recensie: Overcomer

Overcomer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Life changes overnight for coach John Harrison when his high school basketball team and state championship dreams are crushed under the weight of unexpected news. When the largest manufacturing plant in town suddenly shuts down and hundreds of families begin moving away, John must come to grips with the challenges facing his family and his team. Urged by the school's principal to fill-in and coach a sport he doesn't know or like, John is frustrated and questioning his worth… until he crosses paths with a student struggling with her own journey. 

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen