• onze waardering

Recensie: UglyDolls RECENSIE

Recensie: UglyDolls

In UglyDolls volgen we Moxy, een knuffel die imperfect is. Samen met haar andere “mislukte” knuffels woont ze in UglyVille. Moxy is iemand die grootse dromen heeft, ze wil graag de knuffel worden van een kind. Hiervoor moet ze afreizen naar het land van Perfectie en de training en vuurdoop afleggen. Het is het begin van een avontuur van Moxy, een klassiek underdoll story..

De stem van Moxy is ingesproken door Kelly Clarkson. Naast Kelly Clarkson zijn de hoofdrollen voor Nick Jonas en Janelle Monáe en Pitbull rapt hier en daar wat als UglyDog. UglyDolls is een animatiefilm vol met muziek, met de single Broken & Beautiful als fenomenale soundtrack. De muziek in deze film is op en top vrolijk en met alle felle kleuren is UglyDolls een echte kinderfilm. Muziek en animatie sluiten zeer goed aan bij de altijd optimistische Moxy. Kelly Clarkson haar warme stem is zeer goed voor de rol van Moxy. 

Het verhaal van de film is vrij eenvoudig, maar heeft natuurlijk een mooie, leerzame boodschap. Zo speelt Janelle Monáe de rol van Mandy, een pop met een bril. Ook zij ziet zichzelf als imperfect, want zonder bril kan ze niets zien. UglyDolls leert ons dat mooi zijn van binnen komt en dat niemand perfect is. Je bent mooi zoals je bent. Een ideale film om je kinderen te kijken dus. Wel gaat letterlijk de hele film over dit thema, dus de boodschap ligt er wel erg dik bovenop en is allesbehalve subtiel. Voor volwassenen is dit misschien iets te zoetsappig dus..

De opbouw in het verhaal is zoals je dat zou verwachten bij een kinderfilm, het zit vol avontuur en ups en downs. Het proces van het speelgoed maken wordt mooi weergegeven. Het goede speelgoed komt bij de wereld van perfectie, het lelijke speelgoed komt terecht in UglyVille. Moxy zelf is een schattig, lief, roze poppetje. Waarom zij precies niet aan het schoonheidsideaal voldoet is de vraag. Omdat ze een tand mist? Vanwege het gekke dingetje op haar hoofd? Nick Jonas heeft de rol van Lou, de baas van het land van Perfectie. Hij is briljant als ultieme slechterik en klinkt mega arrogant en vreselijk gemeen zonder eng te worden voor kinderen.

UglyDolls doet vooral erg zijn best om de moraal van het verhaal over te brengen en mist hierdoor wat humor of fantasie zoals je die bij een kinderfilm zou willen zien. Hierbij mist UglyDolls ook wat echt gevoel, waardoor we echt meeleven met Moxy.

Recensie: UglyDolls

UglyDolls

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Welkom in UglyVille, de plek waar gekheid wordt bewonderd, abnormaal de norm is en schoonheid niet enkel van je buitenkant afhangt. Moxy (Tinne Oltmans), haar vriendjes en alle Ugly Dolls zijn er dolgelukkig! Wanneer ze met z'n allen op zoek gaan naar de echte wereld, ontdekken ze echter iets anders: PerfectionVille. Dat is voor Moxy de laatste hindernis voor ze haar grootste levensdroom kan waarmaken: de knuffel van een echt kind worden! Dat is echter buiten Lou en de andere smetteloze poppen van PerfectionVille gerekend. Voor hen mogen enkel perfecte poppen de overstap naar de mensenwereld maken. Moxy en haar vrienden doen dus alles wat ze kunnen om hun droom waar te maken. Zal het hen lukken om Lou en de andere perfecte poppen te overtuigen?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen