• onze waardering

Recensie: The Marvelous Mrs. Maisel – Seizoen 3 RECENSIE

Recensie: The Marvelous Mrs. Maisel – Seizoen 3

In dit derde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel kruipt Rachel Brosnahan opnieuw in de huid van Miriam Maisel. Mrs. Maisel is een jonge moeder in de jaren vijftig die er een voor die tijd eigenzinnige hobby op na houdt; ze is een cabaretière. In het voorgaande seizoen hebben we gezien dat haar geheime carrière toch bekend wordt bij haar ouders en dat ze haar leven verder oppakt na de scheiding van haar echtgenoot Joel. Als cliffhanger werd Miriam een tournee aangeboden waarbij ze het voorprogramma mag gaan verzorgen van een bekendere artiest. Deze verhaallijn wordt in het derde seizoen weer direct opgepakt en we zien hoe Miriam dealt met het op tournee zijn met haar manager Susie.

Zodra Maisel het podium betreedt worden de kijkers weer overladen met grappige, gedurfde en gevatte opmerkingen die ze vertelt in haar mooiste jurken uit de fifties. Het is heerlijk om te kijken naar de auto’s, kleding en andere zaken die deze tijdsperiode kenmerkt. Daarnaast is Maisel overduidelijk een vrouw vooruitlopend op haar tijd en laat zien dat een vrouw niet alleen huisvrouw hoeft te zijn of als telefoonreceptioniste hoeft te werken. Kijkers van The Marvelous Mrs. Maisel zien daarmee dat het streven naar een gelijke positie voor vrouwen in de samenleving een langdurig traject is en kunnen zich om deze reden juist goed vinden in dit personage. Het is ook niet voor niets dat deze serie al zoveel nominaties en prijzen in de wacht heeft gesleept. Maisel laat niet over zich heen lopen en blaast alle vooroordelen opzij met haar verschijning en gevatheid. Ook in dit derde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel laat ze zien een sterke vrouwelijke verschijning te zijn die het publiek keer voor keer voor zich weet te winnen.

Hier ligt dit seizoen dan ook meer de nadruk op. We zien hoe ze weg van haar kinderen en ouders zich moet redden met manager Susie, een taak die niet zonder kleerscheuren verloopt. Daarnaast is er ook een uitgebreidere verhaallijn weggelegd voor Abe en Rose, die hun leven compleet moeten omgooien nadat Abe besluit te stoppen met zijn carrière aan de universiteit. Ze leren elkaar anders kennen en nieuwe keuzes te maken, maar ook dat verloopt niet geheel volgens plan. Dit verhaal is bizar en hier en enigszins ongeloofwaardig. De toegevoegde waarde ervan wordt niet zozeer duidelijk, behalve dat de maker Amy Sherman-Palladino minder de nadruk willen leggen op Maisel, maar willen laten zien dat ook de mensen om haar heen de nodige obstakels tegenkomen in het leven. Maisel is namelijk te druk met haar ex-man Joel, die ‘even op bezoek komt’ terwijl ze op tournee is. Diepgaand is ook die verhaallijn niet en het valt op dat dit seizoen voor de kijkers rommelig is en zonder een rechtlijnig plot. De spanning en intrige is overduidelijk minder, maar het acteerwerk is wederom fantastisch, om maar niet te spreken over de kostuums en de sets.

Dit seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel kent zeker ook weer goede humor en manager Susie blijft absoluut een favoriet personage die met haar opmerkelijke verschijning en houding heerlijk verfrissend is en het zou een bijzonder groot gemis zijn zonder haar. Actrice Alex Borstein weet de rol van Susie weer vol overtuiging te vertolken. Al met al kent dit derde seizoen iets meer clichés dan de voorgaande, maar blijft het erg vermakelijk en is de verschijning van Maisel wederom Marvelous.

Recensie: The Marvelous Mrs. Maisel – Seizoen 3

The Marvelous mrs. Maisel - Seizoen 3

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In dit derde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel kruipt Rachel Brosnahan opnieuw in de huid van Miriam Maisel. Mrs. Maisel is een jonge moeder in de jaren vijftig die er een voor die tijd eigenzinnige hobby op na houdt; ze is een cabaretière. In het voorgaande seizoen hebben we gezien dat haar geheime carrière toch bekend wordt bij haar ouders en dat ze haar leven verder oppakt na de scheiding van haar echtgenoot Joel. Als cliffhanger werd Miriam een tournee aangeboden waarbij ze het voorprogramma mag gaan verzorgen van een bekendere artiest. Deze verhaallijn wordt in het derde seizoen weer direct opgepakt en we zien hoe Miriam dealt met het op tournee zijn met haar manager Susie.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen