• onze waardering

Recensie: Star Wars: The Rise of Skywalker RECENSIE

Recensie: Star Wars: The Rise of Skywalker

Na de verliezen die geleden zijn in The Last Jedi, zijn Rey en haar vrienden erop gebrand om een einde aan de oorlog te maken. Dit is niet gemakkelijk, omdat de Dark Side sterk is en het verzet weinig mensen heeft. Kylo Ren doet zijn best om Rey over te halen naar de Dark Side, zodat hij samen met haar over het sterrenstelsel kan heersen. Rey lijkt steeds sterker te worden, maar voor wie zal ze uiteindelijk besluiten te vechten?

Star Wars: The Rise of Skywalker is de laatste Star Wars film die over de Skywalkers (Luke, Leia en hun familie) gaat. Het is de negende film in de wereldberoemde serie, die al jaren en jaren loopt. Er is naar verluidt een nieuwe trilogie in de maak, maar officieel is deze nog niet aangekondigd. Hier zullen de Skywalkers dus niet in voorkomen. Veel mensen vinden dat de serie al lang geleden had moeten stoppen, maar echte fans zullen ontzettend blij zijn met deze film! Star Wars: The Rise of Skywalker is een episch avontuur, waarin de oorlog tot een einde komt. Ook zien we bekende personages terug in deze productie.

Zoals verwacht is deze film gaaf gemaakt: de beelden, de verschillende dieren en rassen, maar ook de make up, kostuums en CGI zijn heel mooi gemaakt. Alles lijkt te kloppen en het geheel is heel erg mooi. Je ziet niet duidelijk dat beelden geanimeerd zijn, en dat is het belangrijkste bij het maken van een fantasyfilm waarbij veel nabewerkingen worden gedaan. Het ziet er allemaal mooi uit en je blijft je verwonderen over alle dingen die de makers bedacht en uitgevoerd hebben!

Er gebeurd veel in de film, waardoor het een beetje overweldigend kan zijn. Maar wanneer je de voorgaande delen (recent) bekeken hebt, is het duidelijk wat er gaande is in het sterrenstelsel en weet je wat er ongeveer moet gebeuren in Star Wars: The Rise of Skywalker. Doordat het oorlog is, wordt er veel geweld gepleegd in deze Lucasfilm productie, maar bloederig is het niet. Je ziet vooral explosies en mensen die neergaan, net als in voorgaande delen. Het enige nadeel is dat er weinig ruimte is voor de emoties van de personages: wanneer ze verdriet hebben, gebeurd er meteen weer iets anders waardoor ze geen ruimte hebben voor hun pijn of verlies.

De meningen over alle Star Wars films zijn verdeeld, maar persoonlijk vond ik de afsluiting van deze saga een waardig en episch einde. Als je niet van dit soort fantasy verhalen houdt, is het niet aan te raden om deze film te bekijken. Dit zul je echter waarschijnlijk ook niet doen als je de andere films niet gezien hebt of als je die geen succes vond. Wanneer je de voorgaande delen leuk vond, is het absoluut de moeite waard om Star Wars: The Rise of Skywalker te bekijken en te zien hoe het verhaal afloopt!

Recensie: Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Een jaar later na de gebeurtenissen in The Last Jedi, komt de saga tot een einde. In Star Wars: The Rise of Skywalker zien wij de overlevenden van The Resistance die wederom oog in oog komt te staan met The First Order. Ondertussen bereikt het oude conflict tussen the Jedi en de Sith zijn hoogtepunt met als gevolg het definitieve einde van de Skywalker-saga. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Nieuwste artikelen

 • 10 redenen waarom Aidan Turner een lekker ding is

 • Deze boeken worden nu verfilmd

 • De zaak Tom - Jean-Paul Dullers

 • Alles wat ze aanraakt - Jennifer L. Armentrout

 • Recensie: Thunder Force

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen