• onze waardering

Recensie: An Affair RECENSIE

Recensie: An Affair

Als Anita als gymdocente op een middelbare school komt te werken, gaat het niet zo goed met haar huwelijk. Wanneer blijkt dat Markus, een leerling uit haar mentorklas, gevoelens voor haar heeft ontstaan er door lust gedreven ontmoetingen. Markus probeert haar op allerlei mogelijke manieren te verleiden. Anita valt uiteindelijk als een blok voor hem en heeft het er moeilijk mee als Markus haar vertelt dat hij verliefd is op een meisje uit zijn klas. Anita probeert hem voor haar te winnen, waarbij ze maar één doel voor ogen heeft: de relatie tussen hem en dat meisje te verbreken.

An Affair begint vrij abrupt met de nieuwe baan van Anita. Je hebt weinig informatie gekregen over haar huwelijk en je kunt je daardoor onvoldoende inleven in de hoofdpersoon. De verliefdheid van Markus is in het begin vrij duidelijk zichtbaar. Je merkt ook dat Anita er wat weerstand bij heeft, echter zijn de ontmoetingen daarna al vrij heftig, waarbij al snel duidelijk is waar het naartoe gaat. Omdat dit bijna niet opgebouwd is, heb je weinig spanning tussen die twee kunnen ervaren. Hierdoor voelt het erg nep aan en gaat het erg snel.

De relatie is ook net zo snel voorbij als dat het begonnen is. Daarna begint wel de grootste dramatiek in het hele verhaal. Je ziet dat Anita duidelijk moeite heeft met de situatie en allerlei dingen gaat verzinnen om de situatie naar haar hand te zetten. Het is nog steeds niet duidelijk hoe het met haar huwelijk gaat, maar door bepaalde blikken tussen haar en haar man, heb je er wel een klein beetje beeld bij. Toch heb ik af en toe het gevoel gehad dat haar man meer wist dan dat hij liet blijken.

De karakters van de hoofdpersonen in An Affair hadden wat mij betreft wat beter neergezet mogen worden. Je kunt je daardoor bijna niet inleven in de hoofdpersonen maar ook zeker niet meeleven. Er had meer spanning in mogen zitten waarin Anita bang is dat de affaire uitkomt. Er is weinig contact tussen Anita en haar man, waardoor je überhaupt niet het gevoel hebt dat ze nog een relatie hebben. Hierdoor is het bijna onmogelijk om te denken dat het nog goed komt.

Of het overigens goed komt, is zelfs na het einde niet duidelijk. Ook het einde is vrij abrupt, wat de grote lijn is in de hele film.

An Affair gaat over het algemeen te snel in alles, waardoor veel situaties plompverloren gebeuren. Het drama dat zich afspeelt na de breuk tussen Anita en Markus is op zich leuk in elkaar gezet. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, wat in deze tijd met social media vaker voorkomt. Hierdoor kan je je iets meer inleven in de situatie. Het verhaal eindigt net zo snel als het begonnen is en wat mij betreft blijf je dan achter met een anticlimax gevoel. Er had zeker meer uitgehaald kunnen worden uit de verschillende onderwerpen. Daarnaast had de spanning meer opgebouwd kunnen worden en de karakters wat sterker neergezet mogen worden. Erg jammer, want verder was het op zich wel leuk om naar te kijken.

Recensie: An affai

An Affair

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Anita (Andrea Bræin Hovig) is tweeënveertig, woont in een klein plaatsje in Noorwegen samen met haar man en heeft een weinig sprankelend huwelijk. Wanneer ze met haar nieuwe baan als gymdocente op een middelbare school start, is haar achttienjarige leerling Marcus (Tarjei Sandvik Moe) meteen gecharmeerd van haar. Al snel komt ze erachter dat hij geobsedeerd is door haar en wordt ook Anita's verlangen naar hem steeds groter. Na enkele brutale, door lust gedreven ontmoetingen, verliest Marcus zijn interesse in Anita en krijgt hij een relatie met een jonge, knappe klasgenote. De paniek slaat toe bij Anita, die oprecht gelooft dat zij voor elkaar bestemd zijn. Een waar drama ontvouwt zich, onder andere in chantage.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen