• onze waardering

Recensie: Assepoester en de geheime prins RECENSIE

Recensie: Assepoester en de geheime prins

Assepoester woont ook in deze versie van het sprookje bij haar boze stiefmoeder en twee stiefzussen. Maar dit keer is de prins niet haar droomprins, maar iemand die zich voordoet als prins! Want de echte prins, die is door een heks in een muis veranderd. Assepoester en haar muizenvrienden doen hun best om de echte prins terug te veranderen en het koninkrijk te redden van de heks!

Allereerst moet gezegd worden dat het verhaal van Assepoester heel vaak gebruikt wordt voor films. Dit is niet gek, want het is een goed concept, waar veel romantische films mee gemaakt kunnen worden. Het nadeel aan het gebruiken van dit verhaal, is dat je al de zoveelste bent die het gebruikt en mensen bepaalde verwachtingen hebben. Vooral de Disney versie van Assepoester is over de hele wereld bekend, en daar meten mensen andere films aan. Dat is een nadeel voor Assepoester en de geheime prins, want hierdoor valt hij tegen.

Het verhaal is aardig in elkaar gezet, maar niet super bijzonder. In plaats van de prins die iedereen verwacht, is Alex de muis eigenlijk de prins. Hij gaat samen met zijn muizenvrienden en de allemansvriend(in) Assepoester op zoek naar iets of iemand die kan helpen hem weer mens te maken. Dit is een uitdaging, maar in zo’n film is niets onmogelijk.

Met de animatietechnieken die tegenwoordig beschikbaar zijn, kan heel veel gedaan worden. Het is niet zo dat Assepoester en de geheime prins erg lelijk is, maar het kan mooier en beter gemaakt worden. Daardoor valt ook dit aspect een beetje tegen. De muziek lijkt niet altijd goed te passen en de Nederlandse stemmen zijn, vooral in het begin, irritant om aan te horen. Het scheelt als je het gewend bent om Nederlandse films te kijken, dan zul je hier minder last van hebben.

Voor jonge kinderen is Assepoester en de geheime prins leuk om eens te kijken, maar niet voor oudere kinderen of volwassenen. Er staat als genre familie op, maar dit klopt dus niet. Al met al is dit geen super aanrader, maar gewoon een filmpje om een keer op te zetten voor je jonge kind.

Recensie: Assepoester en de geheime prins

Assepoester en de Geheime Prins

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Met de hulp van feeënmoeder Crystal, slagen Assepoester en haar drie medemuizen erin om weg te komen van de zolder waar ze wonen en hun weg te vinden naar het koninklijk bal in het paleis. Maar op het Royal Bal ontdekken ze al snel een vreselijk geheim: de echte prins is door de boze heks in een muis veranderd en de prins die op het koninklijk bal is, is nep! Assepoester en haar trouwe vrienden gaan op een gevaarlijk avontuur om de echte prins weer tot leven te brengen en hem te helpen de kwade krachten te verslaan.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen