• onze waardering

Recensie: Manifest seizoen 1 RECENSIE

Recensie: Manifest seizoen 1

In de serie Manifest volgen we een groep mensen die op de vlucht 828 terecht komt. Tijdens het vliegen krijgt het vliegtuig te maken met heftige turbulentie, maar de piloot weet het vliegtuig er veilig doorheen te loodsen. Eenmaal geland wordt het vliegtuig opgewacht door de politie en blijkt dat het vliegtuig al 5,5 jaar vermist is. De tijd op aarde heeft niet stil gestaan, maar de passagiers zijn allemaal niet ouder geworden… Dit is het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen.

Bovenstaande samenvatting is echt het begin van de serie en na het kijken van de eerste 10 minuten zien we dat het vliegtuig te maken krijgt met heftige turbulentie en zien we hoe alle passagiers bij de landing te horen krijgen dat ze al 5,5 jaar vermist zijn. Dit is een ontzettend bijzonder uitgangspunt en het doet denken aan een combinatie tussen de serie Lost en de film de Langoliers. Ik was bang dat Manifest wat langdradig en saai zou worden, omdat de bovenstaande samenvatting al in de eerste 10 minuten van de serie gebeurt. Gelukkig is niks minder waar! Het verhaal begint pas echt nadat het vliegtuig geland is. Er gebeuren allemaal vreemde dingen met de passagiers. Zo horen ze bijvoorbeeld een stem in hun hoofd die hun zegt wat ze moeten doen. Het verhaal wordt op deze manier ontzettend mysterieus en elke aflevering gebeurt er wel iets spannends of vreemds waardoor je door MOET kijken.

Alle acteurs spelen hun rol fantastisch. Vanaf het allereerste moment is elke acteur geloofwaardig in zijn of haar rol en voel je je als kijker verbonden met de karakters. Er is ook een leuke diversiteit aan karakters waardoor het een leuk, divers geheel is geworden.

Manifest seizoen 1 telt 16 afleveringen en dat is op zich net genoeg. Af en toe had er wel iets meer vaart in het verhaal mogen zitten dus met 1 of 2 afleveringen minder had seizoen 1 misschien nog beter kunnen zijn. Desalniettemin stoort dit niet heel erg en hierdoor krijg je wel de kans om alle karakters goed te leren kennen. Naarmate het einde van Manifest seizoen 1 nadert weten de makers het tempo van de serie op te schroeven en nog meer mysterieuze elementen in het verhaal te stoppen. Als kijker is het bijna onmogelijk om te stoppen met kijken. In de laatste aflevering worden er een paar onthullingen gedaan die de kijker met open mond in zich opneemt. Manifest eindigt met een enorme cliffhanger die je doet verlangen naar seizoen 2!

Al met al is Manifest seizoen 1 een ontzettend goed begin van een nieuwe, spannende en bovenal mysterieuze nieuwe serie. Ik kan niet wachten om te zien wat seizoen 2 ons zal gaan brengen!

Recensie: Manifest seizoen 1

Manifest - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Manifest - Seizoen 1 vertelt een emotioneel rijke, onverwachte reis in een wereld van hoop en losbestemming. De bemanning en passagiers van vlucht Montego Air Flight 828 waren opgelucht toen ze veilig aankwamen na een turbulente routinevlucht. Maar in de tijdspanne van die paar uur is de wereld vijf jaar ouder geworden. De vrienden, families en collega’s van de mensen aan boord van het vliegtuig hebben na vijf jaar rouwen hun hoop opgegeven en zijn verder gegaan met hun leven. Nu, geconfronteerd met het onmogelijke, krijgen ze allemaal een tweede kans. Maar als hun nieuwe realiteiten duidelijk worden, ontvouwt een dieper mysterie zich en sommige van de teruggekeerde passagiers beseffen zich snel dat ze misschien bedoeld zijn voor iets dat groter dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen