• onze waardering

Recensie: Like a Boss RECENSIE

Recensie: Like a Boss

Mel en Mia zijn niet alleen beste vriendinnen, ze runnen ook nog eens samen een cosmeticabedrijf. Ze zijn redelijk succesvol, maar dromen groots. Dan krijgen ze een aantrekkelijk aanbod van de beroemde en rijke Claire Luna. Echter, is dit aanbod wel wat het lijkt? En is de vriendschap van Mel en Mia sterk genoeg om de pittige Claire Luna te doorstaan?

Like a boss lijkt in eerste instantie een over the top flauwe komedie te worden. Het is een film waarvan je verwacht dat je alle leuke grappen en scenes al in de trailer hebt gezien en dat de film dan uiteindelijk tegen gaat vallen. Gelukkig valt dit alles mee en is Like a boss een vermakelijke film. Wel is de film inderdaad behoorlijk over the top. Slapstick is de juiste term voor deze film.

Mel en Mia worden gespeeld door Tiffany Haddish en Rose Byrne. Deze twee actrices spelen de rol van beste vriendinnen overtuigend. Ze zijn warm en het voelt alsof ze elkaar echt al jaren kennen. Ze zijn fijn op elkaar ingespeeld en de humor is goed. De personages zijn wat oppervlakkig, maar voor een komedie zijn ze prima. De girlpower zit er bij dit duo goed in en met name Haddish is sterk in het brengen van haar one-liners. Salma Hayek speelt de rol van Claire Luna. Alhoewel Salma Hayek een fantastische actrice is, past dit genre niet zo goed bij haar. Ze gaat behoorlijk snel op je zenuwen werken en iedere scene met haar spoelen we het liefst zo snel als mogelijk door. Toch is haar personage op een vreemde manier een feministische knipoog.

Like a boss heeft best een interessant plot. Ook de cast is prima. Het is dan ook jammer dat het eindresultaat van de film maar 3 sterren verdient, want met dit plot en deze cast had een veel betere film gemaakt kunnen worden.

Al met al is Like a boss is een vrije leuke film. Het verhaal is lekker eenvoudig en luchtig, de duur van 83 minuten houdt de film kort en krachtig en de film kijkt lekker weg. Met het achtergrondthema van cosmetica is de film, gecombineerd met wat maskertjes en nagellak, ideaal voor een echte ladies night.

Recensie: Like a Boss

Like a boss

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Twee vriendinnen met heel verschillende idealen besluiten om samen een schoonheidsbedrijf op te richtne. De een is meer praktisch, terwijl de ander juist heel veel geld wil verdienen om een uitbundige levensstijl te kunnen hanteren. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen