• onze waardering

Recensie: Whitestar RECENSIE

Recensie: Whitestar

Megan droomt over niets anders dan een eigen paard en wil dolgraag een succesvolle dressuurrijder te worden. Om deze droom te realiseren werkt ze bij de bikkelharde paardenhandelaar Alex om haar geld bij elkaar te verdienen. Wanneer ze kennismaakt met de onhandelbare Whitestar bouwt ze een bijzonder sterke band met hem op die niemand anders met het paard heeft. Voor Alex blijft het een onhandelbaar paard en hij is het dier liever kwijt dan rijk. Wanneer het paard echter toch over bijzondere talenten blijkt te beschikken eist Alex zijn paard terug, maar zonder succes...

Whitestar is een film van regisseur Jamel Aattache, geproduceerd naar een idee van Britt Dekker die zelf ook een rolletje heeft. Andere bekende namen zijn onder andere Kees Boot, Victoria Koblenko en Tim Douwsma. Het thema van de film – een onhandelbaar paard dat bij slechts één iemand volledig op zijn gemak is – is misschien niet heel origineel, maar wel leuk bedacht. De opbouw van de film zit goed in elkaar en bouwt rustig toe naar het einde, ook al weet je al wel hoe het verhaal zich zal ontwikkelen. De gespeelde scenes wisselen zo nu en dan af met mooie scenes van de natuur. Daarnaast zijn de scenes met de paarden, als dierenliefhebber, heerlijk om naar te kijken.

Het acteerwerk is niet van bijzonder hoog niveau – emoties blijven vrij oppervlakkig – maar dat mag de pret niet drukken. Whitestar is vermakelijk en prettig om naar te kijken. Daarnaast geeft de film een klein, maar interessant kijkje in de paardenwereld. De liefde voor paarden, zeker vanuit Britt Dekker, is duidelijk zichtbaar. De film zal dan ook met name voor paardenmeisjes en -jongens een genot zijn om naar te kijken. Het ontroerende van de film zit in het feit dat Whitestar weggehaald wordt bij de verschrikkelijke paardenhouder Alex en uiteindelijk de liefde en aandacht krijgt die hij verdient.Je kunt niet anders dan meeleven met dit lieve dier. 

Al met al is Whitestar een plezierige film die met name het jongere publiek dat gek is op paarden zal aanspreken. Wanneer je op zoek bent naar een luchtige film voor tussendoor is Whitestar een prima keus.

Recensie: Whitestar

Whitestar

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tijdens de vakantie werken Megan (Richelle Plantinga) en haar beste vriendin Julia (Sterre van Woudenberg) samen met Eddy (Valentijn Avé) bij de stal van de bikkelharde paardenhandelaar Alex (Kees Boot). Megan heeft er altijd van gedroomd om een succesvolle dressuurrijder te worden, een droom die de valse en rijke Angela (Sterre Koning) wél leeft. Dan komt Whitestar op Megans pad waarmee ze een bijzondere band opbouwt. Tot Alex’ teleurstelling blijft Whitestar maar een onhandelbaar paard en wanneer hij hem weg wil doen, kan Megan hem maar net van zijn ondergang redden. Echter wanneer Whitestar bij Megan is, blijkt het paard tóch over bijzondere talenten te beschikken. De onredelijke Alex eist zijn paard terug om wedstrijden mee te rijden, maar zonder succes…Wanneer een aantal jaar later de oudere Megan (Britt Dekker), Julia (Florence Vos Weeda) en Eddy (Matt Harnacke) Whitestar toevallig tegenkomen op een dressuurwedstrijd, blijkt de band tussen Megan en Whitestar onafscheidelijk. Samen halen ze het beste in elkaar naar boven en is Whitestar een échte winnaar!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen