• onze waardering

Recensie: Running with the Devil RECENSIE

Recensie: Running with the Devil

Running with the Devil is een Amerikaanse misdaad film geschreven en geregisseerd door Jason Cabell en met in de hoofdrol Nicolas Cage, Laurence Fishburne, Leslie Bibb en Barry Pepper. Het is het regiedebuut van Jason Cabell.

Nicolas Cage speelt The Cook, een restauranteigenaar-kok, die eigenlijk een van de grote jongens is in een drugskartel. Als blijkt dat er ergens in de smokkellijn geknoeid wordt met de drugs, waardoor er doden vallen onder de afnemers (bad for business...), stuurt de grote baas The Boss (Barry Pepper) hem erop uit om de hele aanvoerlijn te controleren. Het begint bij de Colombiaanse boer die de papaver teelt en er cocaïne van maakt, gezellig samen met zijn vrouw, terwijl de kinderen om hen heen spelen. De boer, die niet zo naïef en sukkelig blijkt te zijn als eerst gedacht, transporteert het naar Bogota. Daar wordt het weer opgepakt door een andere koerier en gaat het naar Mexico. Van Mexico naar de VS en van de VS naar Canada. Bij ieder traject komen er duizenden dollars aan waarde bovenop de partij, waardoor deze aan het eind van de lijn kapitalen waard is. Bij ieder traject komen er kinken in de kabel boven en The Cook neemt maatregelen, test de partij om te kijken waar het precies écht fout gaat en wie knoeit met de drugs. Al vrij vroeg in de film komt de kijker al uit bij The Man. De distributeur in de VS en gespeeld door Laurence Fishburn. Wat er daarna gebeurt is een leuk spel van plotwendingen, met een heel verrassend eind.

Running with the Devil is een hele rauwe realistische film. Zo zou het in werkelijkheid best kunnen gaan. De smokkellijn zit realistisch in elkaar en zoals een D.E.A. agent uiteindelijk ook zegt: "... we doen er alles aan om het te stoppen. Behalen diverse grote successen, maar de echte grote bazen blijven buiten schot en uiteindelijk gaat alles gewoon door en kun je nog alle troep krijgen die je wilt." Realistisch dus.

Nicolas Cage is weer een beetje terug in deze film uit 2019 op zijn oude niveau. In de hoogtijdagen van films als De Rock; Con Air; Lord of War etc. was hij een goede acteur. Daarna volgde echte B-films waar je liever niet naar keek. De rol van The Cook zet hij echter weer op een onderkoelde manier neer. Subtiel. Laurence Fishburn, bekend van o.a. de Matrix en een korte periode in de serie CSI, speelt de dikke achteruit hollende junkie en seksverslaafde distributeur op overtuigde wijze. Hij heeft gegokt, maar helaas....

Heel spectaculair qua actie is de film niet, maar hij is wel interessant en blijft boeien. Nergens langdradig en zeker ook wel verrassend als je naar de rol van Leslie Dibb kijkt, die The Agent speelt en persoonlijk verlies lijdt door de besmette drugs.

Kortom een intrigerende film en een goed debuut van regisseur Jason Cabell. Ik zou 3 ½ hartje willen geven, maar rond het af naar 4 hartjes.

Recensie: Running with the Devil

Running With The Devil

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer de kwaliteit van een drugszending ernstig wordt aangetast worden drugssmokkelaars Man (Laurence Fishburne) en The Cook (Nicolas Cage) er door The Boss (Barry Pepper) op uitgestuurd om de supply chain van het drugscartel na te gaan. Ze volgen de cocaïne van The Farmer (Clifton Collings Jr.) zijn boerderij door de jungles van Colombia, via bergen, douane, gangsters en koeriers naar Canada. Een gevaarlijk avontuur met een hoog tempo terwijl The Agent In Charge (Leslie Dibb) ze ook nog eens op de hielen zit.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen