• onze waardering

Recensie: Guns Akimbo RECENSIE

Recensie: Guns Akimbo

Miles is een beetje een hopeloos geval. Met een gebroken hart en een baan waarin hij is vastgeroest, raakt hij behoorlijk internet verslaafd. Hij kan het niet laten om te reageren op alle onzin die op het net wordt geschreven. Dit in combinatie met de nodige alcohol maakt hem roekeloos en zo komt hij terecht in een werelds meest dodelijke game. En in deze game over leven en dood,  is hij de nieuwste player...

Guns Akimbo is een bizarre film in het genre actie en komedie. De film start vrij rustig en we zien hoe Miles door het leven heen slentert. Dan staan er ineens een paar gekke, gevaarlijke mensen voor zijn deur en nadat zijn handen flink worden toegetakeld, kan het spel beginnen. Miles moet gaan strijden tegen Nix, een meedogenloze vrouwelijke player. Alles wordt live gevolgd door drones en massaal bekeken op het internet. Dit is een duidelijke knipoog naar hoe mensen tegenwoordig allerlei gebeurtenissen kunnen volgen via social media of dingen die op straat gebeuren, zonder dat zij zelf nog helder nadenken en iemand te hulp schieten. Hoe we ons compleet kunnen onttrekken en emotieloos kunnen kijken naar bizarre dingen die op social media voorbij komen. Een waanzinnige actiekomedie met toch ook een wijze les dus. Guns Akimbo doet denken aan de film Nerve, maar dan met veel meer actie en bloed. Nerve is de young adult versie van Guns Akimbo, zou je kunnen zeggen.

De hoofdrol van Miles wordt gespeeld door Daniel Radcliffe, die nog altijd zijn best doet om van dat Harry Potter imago af te komen. In deze film is hij hilarisch en tof. Samara Weaving speelt de rol van Nix en alhoewel zij eerst wat gemaakt over komt, ga je al snel meeleven met deze badass vrouw.

Guns Akimbo is een film die alle kanten opgaat. Zowel qua actie en hysterie, maar ook qua camerawerk. De manier waarop alles in beeld wordt gebracht en waardoor we schakelen tussen scenes maakt de film des te sterker. De chaos hiervan is even wennen, maar het past wel bij de film en het verhaal. Platte, simpele humor gecombineerd met keiharde adrenaline. Je moet deze film dan ook vooral niet te serieus nemen en je vooral laten entertainen door alle gekkigheid die over het beeld gaat.

Recensie: Guns Akimbo

Guns Akimbo

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de gitzwarte action comedy Guns Akimbo wordt de nerdy videogame-ontwikkelaar Miles (Daniel Radcliffe, Harry Potter) onbedoeld deelnemer in een illegaal spel op leven en dood. Terwijl miljoenen mensen hem via de livestream volgen moet Miles zich in zijn eentje uit deze benarde positie zien te redden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen