• onze waardering

Recensie: Miss Americana RECENSIE

Recensie: Miss Americana

Miss Americana is de langverwachte documentaire over artieste Taylor Swift. Jong als ze is, heeft ze ondertussen al een indrukwekkend verhaal te vertellen. In deze documentaire zien we haar op professioneel vlak, maar ook persoonlijk vlak. Eerder was er op Netflix al haar concertregistratie van haar laatste tour, nu zien we haar in Miss Americana als alles wat ze nog meer is: songwriter, countryster, zakenvrouw, familiemens, dochter, feministe en als jonge vrouw.

Dat Taylor Swift al een bewogen carrière heeft, ondanks haar jonge leeftijd, zal niemand zijn ontgaan. De meningen over deze artieste lopen uiteen: mensen houden van haar of haten haar. Bij de media is het niet anders, al vanaf haar 16e ligt haar hele professionele en persoonlijke leven onder een vergrootglas. Taylor Swift deelde altijd veel van haar leven met haar fans en de media, totdat ze de harde nadelen en gevolgen hiervan ondervond. Denk aan haar ruzie met Katy Perry, de rechtszaak rondom een aanranding en het schandaal rondom Kanye West. Met Miss Americana zien we Taylor Swift vooral als mens, kwetsbaar en integer. We zien haar genieten en we zien ook haar struggle.

Anders dan sommige andere artiesten, heeft Taylor Swift echt iets te zeggen. Eerder wilde ze, geheel passend bij ieder jong meisje op deze wereld, iedereen te vriend houden en geen positie nemen. Ook laat zij met deze documentaire nogmaals zien hoe volwassen ze is geworden en hoe ze waar bekendheid nu inzet en gebruikt als rolmodel. Zo overtuigde ze vele jongeren om te gaan stemmen, waar Miss Americana het begin van laat zien. In deze documentaire zien we haar ontwikkelen en groeien tot echte powervrouw die zichzelf kent en zichzelf is. Een inspiratie op zich. Bij een documentaire vraag je je altijd af in hoeverre het oprecht is. En alhoewel het duidelijk is dat ze heel bewust keuzes maakt over wat ze wel niet wil delen, voelt deze docu alsof je haar echt leert kennen.

De documentaire is op een prettige manier gemaakt. Er zijn geen geregisseerde interviews, het voelt allemaal heel spontaan en je gaat als kijker met Taylor Swift mee op reis door haar leven. Er is een goede balans tussen Taylor Swift als persoon en als professional en beide zijn interessant.

Miss Americana is een fantastische en persoonlijke documentaire, die nog veel langer had mogen duren.

Recensie: Miss Americana

Miss Americana

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In deze verhelderende documentaire omarmt Taylor Swift haar rol als songwriter, artieste en vrouw die de kracht van haar stem ten volle gebruikt.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen