• onze waardering

Recensie: Diary of a Future President RECENSIE

Recensie: Diary of a future president

Diary of a future president is een nieuwe serie op Disney+. In de serie staat hoofdpersoon Elena centraal. De serie start met haar als de president van de Verenigde Staten. Achter haar bureau in haar mooie kantoor in het witte huis, start ze met lezen in haar oude dagboeken. We gaan terug in de tijd naar Elena als jong meisje, en we worden meegenomen op een reis naar hoe dit jonge meisje zich ontwikkeld als de toekomstige president.

De jonge Elena is 12 jaar oud en is van Cubaans-Amerikaanse afkomst. Ze is ambitieus, impulsief en een echte wijsneus. Haar personage wordt fantastisch gespeeld door actrice Tess Romero, een actrice van wie we hopelijk nog veel gaan horen en zien. Alhoewel we Elena als 12-jarige zien stoeien met kinderlijke ruzies, haar 1e ongesteldheid en haar crush op de liefde van haar leven, is ze ondertussen ook zeer geloofwaardig als toekomstige president (gespeeld door Gina Rodriguez). Diary of a future president laat in deze serie mooi zien hoe iemand haar eigenschappen en karakter al vroeg het begin kunnen zijn van iemand haar carrière.

Naast dat we Elena volgen in deze serie, maken we ook kennis met haar gezien bestaande uit haar moeder, haar broer, een potentiële love interest van haar moeder en Elena haar beste vriendinnetje. Met name broer Bobby, gespeeld door Charlie Bushnell, is een personage met een verhaallijn waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Diary of a future president is lekker luchtig en vermakelijk, maar is ook zeker niet schuw in het aanstippen van meer complexere thema's, zoals het verlies van haar vader. Eigenlijk kent de serie veel herkenbare thema's voor iedereen (en met name voor meisjes en vrouwen) en dat maakt de serie ook zo goed. Daarbij is het bijzonder sterk dat Elena wordt gepresenteerd als ieder ander doorsnee Amerikaans meisje, terwijl ze wel degelijk ook deels Cubaans is. Disney laat duidelijk zien heel vooruitstrevend te willen zijn en laat ons een toekomst zien waarin de president niet alleen een vrouw is, maar ook een latina. Ook de verhaallijn van Bobby is zeer vooruitstrevend en zó ontzettend wenselijk. Disney doet in Diary of a future president wat het (helaas) nog niet aandurft in de kaskrakers die we in de bioscoop zien.

Deze Disney+ serie is daarom echt een pareltje en het enige minpunt is dan ook dat het seizoen helaas maar 10 afleveringen heeft en dat iedere aflevering maar 30 minuten duurt. Fingers crossed dat er een 2e seizoen komt dus, want Diary of a future president is een heerlijke feelgoodserie voor zowel kinderen als volwassenen.

Recensie: Diary of a future president

Diary of a Future President - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op een dag zal Elena Cañero-Reed president van de Verenigde Staten worden, maar nu is ze nog volop bezig om zichzelf door de jungle die school heet te loodsen. Zij zit in Miami in groep acht en leert daar lessen die de basis zullen leggen voor haar toekomstige succes. Elena en haar familie gaan door dik en dun, en zij vertrouwt al hun hoogtepunten en dieptepunten toe aan haar trouwe dagboek.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 10 x geweldige slechte tienerfilms

 • De moeilijke Harry Potter Quiz

 • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • Boekenkasten om van te dromen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen