• onze waardering

Recensie: La Casa de Papel - seizoen 4 RECENSIE

Recensie: La Casa de Papel - seizoen 4

Na het schokkende einde van seizoen 3, waar Lissabon geëxecuteerd leek te worden, is La Casa de Papel eindelijk terug! De Professor is helemaal kapot, de bende in de bank moet alles op alles zetten om de baas over de gijzelaars te blijven, en Lissabon wordt ondervraagd en gemanipuleerd door de politie... Wat willen we als kijkers nog meer?! Dit alles is de perfecte opzet voor opnieuw een geweldig seizoen, die al veel te snel weer voorbij is.

Seizoen 4 van La Casa de Papel is opnieuw ontzettend spannend. Vanaf het begin zit je aan het scherm geplakt om te zien hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. Wat mij iedere keer weer blijft verbazen, is hoe goed en slim alles is uitgewerkt. In een overval van dit formaat is geen ruimte voor fouten, en er is aan alles gedacht om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Heerlijk om te zien, en bijzonder vermakelijk wanneer je begint te begrijpen hoe alles in elkaar past.

De muziek is opnieuw goed geplaatst en toepasselijk in de scènes. Ook draagt de manier van filmen en het acteerwerk van de hoofdpersonen bij aan een geweldig geheel. Van begin tot eind is dit seizoen van deze Spaanstalige Netflix Original serie een verslavende serie.

Naast de leuke, grappige en bizarre dingen die er in deze serie gebeuren, zitten er ook hartverscheurende stukjes in seizoen 4 van La Casa de Papel. Als kijker voel je je betrokken bij de overvallers in plaats van de gijzelaars, iets wat op zich natuurlijk al heel bijzonder is. Je weet dat je zit te kijken naar de slechteriken, maar het enige wat je kunt denken is: ik hoop zo dat ze het voor elkaar krijgen! De acties van de 'goede´, zoals de politie en mensen die de overval proberen te voorkomen, worden irritant, omdat we niet willen dat de hoofdpersonen gevangen genomen worden. We willen juist, gek genoeg, dat het ze lukt om het goud te stelen! Dat is de kracht van deze serie: je wordt zo meegesleept in het verhaal van de overvallers, dat je ze leuk begint te vinden!

Ook het einde van dit seizoen is weer een gigantische cliffhanger. Waarom doen ze dat toch iedere keer?! Nu moeten we weer wachten tot ze eindelijk weer verder gaan; seizoen 5 is namelijk volgens de Spaanse kranten al in de maak!

Om het maar kort samen te vatten: La Casa de Papel is ook in het vierde seizoen weer geweldig! Als je fan bent, en de eerdere seizoenen gezien en verslonden hebt, zul je ongetwijfeld binnen enkele dagen door deze 8 afleveringen heen zijn! Een echt pareltje weer, van Netflix!

Recensie: La Casa de Papel - seizoen 4

La Casa de Papel - seizoen 4

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het wordt levensgevaarlijk als het plan van de Professor barsten begint te vertonen, en het team zowel binnen als buiten de Banco de España vijanden moet afweren.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Deze dood in Seizoen 4 van Orange is the New Black brak letterlijk ons hart!

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen