• onze waardering

Recensie: Élite - seizoen 1 RECENSIE

Recensie: Élite - seizoen 1

Op een particuliere school in Spanje gaat het er hard aan toe. Seks, drugs en schandaal zijn aan de orde van de dag. Totdat ineens een van de leerlingen vermoord blijkt te zijn, heeft niemand moeite met de bizarre levensstandaard. Maar wat is er met het meisje gebeurd - en hoe valt te verklaren dat een vriend van haar helemaal besmeurd is met haar bloed? En bovenal: wie heeft haar vermoord?!

Élite begint met een ondervraging scène met één van de hoofdpersonages. De politie ondervraagt hem en probeert uit te vinden wat er met tiener Marina gebeurd is. Gedurende de acht afleveringen die dit seizoen bevat, worden we teruggebracht naar het verleden en dat wordt afgewisseld met ondervragingen. Je komt er stukje bij beetje achter met wie Marina in aanraking is gekomen, met wie ze een relatie had en met wie ze niet op kon schieten. Op die manier wordt interesse gewekt en wil je graag verder kijken, om er precies achter te komen wat er met Marina gebeurd is.

Omdat het een particuliere school is, lopen er voornamelijk hele rijke kinderen rond. Ze geven weinig om veel dingen en zien geld nooit als een probleem. Maar drie nieuwe leerlingen, die met een beurs aangenomen zijn op de school, leiden een heel ander leven. Dit zorgt voor wrijving en conflicten, omdat de armere kinderen niet geaccepteerd worden door de rijkelui. Dit is denk ik een veelvoorkomend probleem, al zal het tegenwoordig wellicht minder zijn dan dat het ooit geweest is. Hierdoor wordt ook wat pestgedrag in Élite gezien, wat ook realistisch is voor de leeftijd van de personages.

Naast de scholieren zijn er ook nog wat andere belangrijke personages, zoals de broer van Nadia, die zichzelf in de drugshandel bevindt, maar ook de broer van Samuel, die net uit de gevangenis is en schulden heeft om af te lossen. Omdat dit niet om weinig geld gaat, wordt hij regelmatig opgezocht. Hierdoor is er ook wat extra geweld in de serie aanwezig, wat het allemaal net wat spannender maakt dan alleen maar typisch tienerdrama. 

Élite is een Spaanse productie. Voor degenen die La Casa de Papel kennen, zullen een aantal van de personages bekend voorkomen. De (hoofd) rollen worden goed gespeeld en iedereen zit goed in zijn rol. Daarnaast wordt de muziek goed aangepast op de scènes - deze is zowel Spaans als Engelstalig. Dat is fijn voor de afwisseling!

Deze Netflix Original is een aanrader voor iedereen die houdt van spanning en tienerdrama's. Met seks, drugs, homoseksualiteit en racisme is Élite een serie die zowel hedendaagse problemen als wat oudere (maar nog steeds niet opgeloste) problemen aankaart. Een heerlijke serie voor iedere jongere!

Recensie: Élite - seizoen 1

Élite - Seizoen 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Elite zullen we meekijken over de schouders van drie arbeiderskinderen die naar de meest exclusieve school van Spanje gaan. Dit is een gedwongen keuze, want nadat hun eigen school is verwoest door een aardbeving moeten ze ergens anders naar school. Het leidt tot een confrontatie tussen de arme en rijke studenten. De locatie waar de dramaserie zich hoofdzakelijk zal afspelen is de meest exclusieve school van Spanje: Las Encinas. De school wordt opgeschrikt door een moord van één van de studenten in een zwembad.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen