• onze waardering

Recensie: Lost girls RECENSIE

Recensie: Lost girls

Wanneer dochter Shannan vermist raakt, gaat moeder Mari Gilbert met haar twee andere dochters op weg naar Long Island. Na aandringen bij de politie worden er een aantal lichamen gevonden van meisjes. Shannan is hier niet bij. Wat volgt is een slopende en intensieve zoektocht.

Lost girls is een film in het genre drama en mysterie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Kolker. Het is een non-fictie verhaal over de Long Island seriemoordenaar, een zaak die de regio daar nog altijd wakker houdt. Dit maakt de film des te meer bijzonder. Er zijn vele recensies over Lost girls te vinden die de film niet goed vinden, bijvoorbeeld omdat het einde vrij open is of dat de moeder vrij vlakke emoties laat zien. Echter, wanneer een film zo dicht bij het verhaal blijft, is dat eigenlijk iets waarover je moeilijk kan oordelen. De film wordt hierin vaak vergeleken met het veel intensere American Woman. Lost girls blijft soms wat vlakker. Er zit weinig spanningsopbouw in de film, maar het is wel erg waarheidsgetrouw, en dat maakt het op haar eigen manier juist bijzonder.

In ieder geval is Lost girls een aangrijpende film met een plot dat je aandacht vast houdt. Naast de vermissingszaak van Shannan zijn er nog een aantal andere thema's in de film. Zo zien we een groep agenten die nogal laks lijken te zijn en van het onderzoek een complete bende maken. Dit is en blijft bizar om in films en series te zien. Ook is het boeiend om te zien hoe de moeders en zussen van de vermiste meisjes samenkomen en troost vinden in elkaar. Samen worden ze boos, omdat hun meisjes in de media worden afgeschilderd als goedkope sekswerkers, hoeren of prostituees. De media en mensen, en zelfs sommige agenten, vinden dat deze meisjes het gevaar zelf hebben opgezocht. Al met al is Lost girls een stevige en sterke film.

Moeder Mari wordt gespeeld door Amy Ryan. Zij geeft een goede vertolking van de rol, waarin ze veel verschillende emoties laat zien. De, naast Shannan, oudste dochter wordt gespeeld door Thomasin McKenzie (bekend van Jojo Rabbit). Een actrice die we graag willen blijven zien in tv en film. Ook zij speelt overtuigend en geeft een mooi extraatje aan de film doordat zij de Facebookpagina opzet speciaal voor haar zus. Interessant om te weten is dat deze zus in real life nog steeds erg actief is op deze Facebookpagina en dat hier nog regelmatig iets wordt gepost over de Long Island seriemoordenaar.

Recensie: Lost girls

Lost Girls

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanhopig om haar vermiste dochter te vinden, vecht een moeder voor de waarheid — en helpt ze een reeks onopgeloste moorden op te helderen. Op ware feiten gebaseerd.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen