• onze waardering

Star Wars: The Clone Wars - Seizoen 1 RECENSIE

Recensie: Star Wars: The Clone Wars - Seizoen 1

The Clone Wars vonden plaats na de vijfde Star Wars film (genaamd Attack of the Clones, episode II). Deze serie speelt zich af na die film, vóór Revenge of the Sith. In deze serie volgen we de gebeurtenissen in de oorlog, waarbij Anakin en anderen strijden met generaal Greevus, graaf Dooku en de Separatisten.

Deze geanimeerde serie over The Clone Wars is begonnen in 2008. Dit eerste seizoen heeft 22 afleveringen, allemaal ongeveer 25 minuten lang. Inmiddels zijn ze al bezig aan het zevende seizoen, dus dat beloofd veel voor echte Star Wars fans!

Iedere aflevering begint met een quote die op bij gebeurtenissen in de aflevering slaat. Ook wordt in een korte voice-over vertelt wat er gebeurd is en waar de personages zich nu bevinden.

Voor je gevoel wordt je ineens in een verhaal gegooid wanneer je Star Wars: The Clone Wars gaat kijken. Wel gaan we er van uit dat je de films gezien hebt, en deze serie komt na de Attack of the Clones. Anders is het even wennen, maar alle informatie die je nodig hebt om het verhaal te volgen, wordt verschaft. Als je houd van een uitgebreide opbouw, zal dit wel vervelend voor je zijn. 

Veel karakters die we kennen uit de Star Wars films zijn te zien in deze serie: Yoda, generaal Greevus, Dooku, Anakin, Jar Jar Binks, Obi-Wan Kenobi, Padmé... Dat maakt het leuk om naar de serie te kijken, omdat je al informatie over deze personen heb en ze al kent. Ook komen nieuwe personages aan bod - en ook droids zijn aanwezig in deze serie, natuurlijk.

Omdat seizoen 1 van Star Wars: The Clone Wars al uit 2008 komt, is de animatie wat verouderd. Dit is echter niet per se storend, omdat het een bepaalde manier van animeren is die tegenwoordig ook nog wel eens gebruikt wordt. Het ziet er dus niet bijzonder goed uit, maar zeker ook niet slecht.

Het duurde bij mij even voordat ik de serie wat leuker ging vinden, want de eerste paar afleveringen vond ik niet zo interessant. Na een poosje werd het leuker, en zette ik af en toe een aflevering aan. Het is prima om af en toe een aflevering te kijken, maar meer dan twee of drie per keer zal je waarschijnlijk niet doen. 

Star Wars: The Clone Wars is een leuke serie voor echte fans van de Star Wars franchise. Als je niets met de films hebt, zul je waarschijnlijk ook niet snel geneigd zijn om naar The Clone Wars te gaan kijken. Anders is het prima om af en toe een aflevering te bekijken, maar het is geen must see serie.

Recensie: Star Wars: The Clone Wars - Seizoen 1

Star Wars: The Clone Wars - Seizoen 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Oorlog is schering en inslag in het universum en daarom vechten de heldhaftige Jedi, inclusief Yoda, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en nieuweling Ahsoka Tano, om de orde te handhaven en de vrede te herstellen. Intussen zijn de Separatisten, onder aanvoering van Graaf Dooku, zijn moordenares Asajj Ventress en de boosaardige Generaal Grievous, van plan om de Republiek te verslaan en de macht over te nemen. Elke aflevering neemt je dieper mee het heelal in, waar je kennis maakt met nieuwe personages en onderweg nieuwe planeten ontdekt. Met zijn baanbrekende computeranimaties en heroïsche verhaallijn is dit een Star Wars-avontuur als nooit tevoren!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Recensie: Outlander - Seizoen 1

Zoek in artikelen