• onze waardering

Recensie: Underwater RECENSIE

Recensie: Underwater

Een onderwater boorplatform komt in de problemen wanneer het er op lijkt dat een aardbeving de aarde schudt. Op veel plekken begint water naar binnen te komen en veel van het personeel overleefd het niet. Werktuigbouwkundige Norah probeert met een klein groepje overlevenden contact met de wereld te leggen en te ontsnappen aan de vollopende ruimte waar ze zich in bevinden. Wanneer ze erachter komen wat er precies aan de hand is, beginnen de levens van de groep steeds meer in gevaar te komen. De mogelijkheid om naar de oppervlakte te gaan en deze ramp te overleven, wordt kleiner en kleiner.

Underwater is een bijzondere thriller, die zich - je raad het al -  helemaal onder water afspeelt. Wanneer je de trailer ziet, verwacht je een soort inleiding voordat alles fout gaat, maar dat is niet zo. Vrijwel meteen als de film begint, gebeurt er iets waardoor het hele platform gaat schudden. Op veel plekken ontstaan scheuren of breuken, en er moeten keuzes gemaakt worden om bepaalde delen af te sluiten. Zo blijft een deel van de mensen in leven, maar wel moeten anderen daarvoor achtergelaten worden. Dit zorgt ervoor dat de film zeker spannend is en je aandacht vasthoudt.

De film speelt zich af in de Marianentrog, de allerdiepste plek in de oceaan - wel 11 kilometer diep. De druk zo ver onder water ligt veel hoger dan aan land, ongeveer duizend keer hoger. Dit maakt de scènes waarin de personages het water in moeten, extra spannend en gevaarlijk. Er hoeft namelijk maar een klein foutje te zitten in je pak, en je overleeft het niet. 

Underwater moet je zeker niet kijken als je claustrofobisch bent. Je krijgt het er best benauwd van om te zien hoe ruimtes vollopen en het gevoel dat op ieder moment iemand kan verdrinken, helpt daar ook niet aan mee. Het idee van al dat water om je heen en het feit dat het helemaal donker om je heen is, is ook best angstaanjagend. Als je hier niet van houdt, is dit niet de juiste film voor jou.

Omdat de hele film in het teken staat van ontsnappen en uit het water zien te komen, is de anderhalf uur die de film duurt, meer dan genoeg. 

De film Underwater is een prima film om eens te bekijken als je van thrillers houd. Het is geen mega bijzondere productie en voelt soms wat saai aan wanneer de personages praten, maar doordat de spanning er wel goed in zit, geef ik de film 3 hartjes.

Recensie: Underwater

Underwater

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In een onderzoeksstation op de bodem van de oceaan bevindt zich een team van wetenschappers en technici. Als tijdens een onderzeese aardbeving het station volledig wordt verwoest, is het aan wetenschapper Norah (Kirsten Stewart) en haar collega Rodrigo om de overlevenden in veiligheid te brengen. Samen met Paul (T.J. Miller) en de kapitein (Vincent Cassel) wagen ze een wanhoopspoging door in duikpakken over de zeebodem het nabij gelegen boorstation te bereiken. Hun levensgevaarlijke missie op zeven mijl diepte wordt nog zenuwslopender gemaakt als er zich plotseling een mysterieuze dreiging aandient…

Meer info
 • Extra Informatie:

  Trailer:

Nieuwste artikelen

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen