• onze waardering

Recensie: White Lines - seizoen 1 RECENSIE

Recensie: White Lines - seizoen 1

De broer van Zoe Collins is ruim twintig jaar geleden vermist geraakt op Ibiza. Nu zijn lichaam gevonden is en dat voor haar bevestigd wordt, gaat ze naar Ibiza om te onderzoeken wat er precies met hem gebeurd is. Omdat de Spaanse wetten het niet toelaten nog te onderzoeken na zoveel jaren, gaat ze zelf op onderzoek uit. Ook Boxer, de bodyguard van een rijke familie, is op zoek naar de waarheid. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar van Axel.

White Lines is een nieuwe Netflix Original van 10 afleveringen. De serie is zowel in het Engels als in het Spaans gesproken; de twee wisselen elkaar af. Zoe is Brits, maar ze reist naar het Spaanse Ibiza, omdat haar broer daar het laatst werd gezien. Zelf spreekt ze geen Spaans, wat haar zoektocht wat lastig maakt. Het schakelen van Engels naar Spaans en terug kan lastig zijn als kijker, dus daar moet je wel tegen kunnen.

White Lines is ontwikkeld door Álex Pina, de maker van de mega populaire serie La Casa de Papel, waardoor er hoge verwachtingen geschept worden. Ook de serie Vis a Vis komt van zijn hand. Misschien is het daarom een wat mindere serie voor velen, omdat mensen meer verwachten van deze producent.

Hoofdpersoon Zoe heeft haar leven lang ingetogen geleefd. Nu ze op Ibiza is, op zoek naar antwoorden over haar dode broer die als geen ander van het leven genoot, verandert alles. Ze komt los en leert dingen over zichzelf die ze nog niet wist. In het begin is ze vrij vervelend, maar aan het einde kun je haar wel begrijpen. Ook de andere personages hebben heel bijzondere persoonlijkheden en het duurt even voor je aan ze gewend bent. Sommigen zijn nu eenmaal geen leuke mensen, dus daar voel je aan het einde nog steeds weinig voor.

De serie laat zien wat er al die jaren geleden is gebeurd door middel van flashbacks. Zo zie je Axel en zijn vrienden in hun jonge jaren, maar zie je diezelfde vrienden ook in de tijd dat Zoe op zoek gaat naar antwoorden. Zo krijg je ook beter inzicht in het leven van Axel, maar vooral waarom iemand hem zou willen vermoorden.

Wellicht heb je online al gezien dat de meningen over White Lines nogal verdeeld zijn. Sommigen zijn razend enthousiast, anderen vragen zich na anderhalve aflevering al af waar ze naar kijken. Het verschil zit hem denk ik in de humor in de serie, die je moet kunnen waarderen, gemengd met geweld en veel naakte lichamen - en drugs.

Zoals de titel White Lines wel duidelijk maakt, is cocaïne heel normaal in deze serie. Ook seks en feesten zijn aan de orde van de dag. Ben je hier vies van, dan is dit absoluut niet de serie voor jou. Dit is overigens niet de enige verklaring voor de titel, maar dit wordt vanzelf duidelijk.

Seks, drugs en feesten zijn de dingen waarvoor Axel naar Ibiza ging. Hij kwam er niet levend vandaan. In de 10 afleveringen van White Lines kom je erachter wat er met hem gebeurd is 22 jaar geleden. Het is een serie die je echt moet liggen, maar ik vond hem zeker wel interessant en geef hem daarom 4 hartjes.

Recensie: White Lines - seizoen 1

White Lines seizoen 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zoe Walker laat haar rustige leven achter zich om de verdwijning van haar broer op Ibiza te onderzoeken, waar ze al snel een decadent en gevaarlijk pad inslaat.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: april

  • 11x de ergste tv bitches

  • Recensie: Voor mij

Zoek in artikelen