• onze waardering

Recensie: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga RECENSIE

Recensie: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Nadat Lars en Sigrit als kind het Eurovision Song Festival zagen op televisie hebben ze maar een doel: deelnemen aan de wedstrijd én deze winnen. Wanneer ze jaren later door een bizar toeval geselecteerd worden om hun land te vertegenwoordigen, hebben ze eindelijk de kans om te tonen dat dromen wel degelijk de moeite van het najagen waard zijn.

De film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga is op Netflix gekomen in een jaar waarin het festival niet kon doorgaan door de wereldwijde gezondheidscrisis. De film is ideaal om alsnog de sfeer van de zangwedstrijd in huis te halen. Acts zoals we ze kennen van Eurovisie passeren allemaal de revue: van de meest bizarre performance tot een emotionele balade, van een up tempo nummer tot rasechte rock. Met oog voor kostuums en een backstage zoals we kennen vanop het echte Eurovisie Song Festival.

Een tof detail in de film zijn de gastrollen die gespeeld worden door echte deelnemers van voorbije edities van het songfestival. Zo zien we in de sing-a-long bijvoorbeeld Netta Barzilai voorbijkomen. Ook Demi Lovato heeft een gastrol in de film. Naarmate de film vordert, wordt deze gastrol wel steeds vreemder.

De hoofdrollen in Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga zijn weggelegd voor Rachel McAdams en Will Ferrell, als Sigrid en Lars. Samen geven zij vorm aan het muziekduo Fire Saga. Beide acteurs zetten hun rol met glans neer. Als kijker leef je mee met Sigrid. Zij is duidelijk smoorverliefd op Lars maar hij heeft enkel oog voor zijn grote droom, het winnen van het Eurovision Song Festival. De chemistry tussen Rachel McAdams en Will Ferrell is duidelijk aanwezig. Als kijker hoop je dan ook dat Lars dit snel inziet en dat Sigrid haar liefde beantwoord wordt.

Vanzelfsprekend speelt muziek een centrale rol in de film. Tijdens de scène van de sing-a-long krijg je spontaan zin om mee te zingen. Het fragment waarin Rachel McAdams op het grote podium haar zelfgeschreven nummer brengt, laat je alles rondom je vergeten. En het deuntje van Fire Saga, "Ja ja ding dong", blijft ook na de film hangen.

De film speelt zich deels af in Noorwegen. Dit zorgt voor mooie beelden. De Noren worden authentiek neergezet.  De filmmakers geven de verschillende nationaliteiten uitvergroot weer. Amerikanen worden neergezet als typische cultuurbarbaren, Noren als vissers met bijgeloof in elfen. Dit wordt echter op zo een ludiek manier gebracht dat het grappig is zonder kwetsend over te komen.

Samengevat is Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga grappig, melodramatisch en bij momenten volledig over the top. Deze combinatie maakt de film zeker de moeite van het bekijken waard.

Recensie: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Twee kleinsteedse zangers jagen hun droom na tijdens een internationale zangwedstrijd. Hoge verwachtingen, sluwe rivalen en podiummissers stellen hun relatie op de proef.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen