• onze waardering

Recensie: The Baby-sitters Club RECENSIE

Recensie: The Baby-sitters Club

Tussen 1986 en 2000 was er een zeer populaire tienerserie, genaamd The Baby-sitters Club. Het was een serie van boeken, geschreven voor Ann M. Martin. Nu, in 2020, kunnen we deze groep vriendinnen zien op Netflix. Samen leiden zij een oppasbureau in Stoneybrook, waardoor ze in allerlei avonturen terecht komen.

Alhoewel de boeken in Nederland ook te koop waren, was Amerika vroeger echt in de ban van The Baby-Sitters Club. Er zijn meer dan 200 boeken van verschenen, waarvan Ann M. Martin er een flink aantal heeft geschreven (er waren ook zogenoemde ghostwriters bij betrokken). Ook zijn er al eerder series en films van gemaakt. De babysitters op Netflix behouden dit gelukkig vleugje oldschool, maar ze zijn ook meegegaan met de tijd. Zo hebben de babysitters een eigen mobiele telefoon en kennen ze social media. Netflix is er goed in geslaagd om hier een goede balans in te vinden, waardoor de serie voor de oude generatie fans, maar ook voor de nieuwe toekomstige fans in de smaak zal vallen.

De serie start met Kristy, zij is de bedenker van The Baby-Sitters Club. In de club zitten ook Claudia, Mary Anne, Stacey en later ook Dawn. De 12-jarige personages doen een beetje denken aan andere meidenseries- en groepen, zoals Totally Spies of The Spice Girls. Ieder lid van de club heeft een eigen stijl en karakter, waardoor iedere kijker zich kan identificeren met één van de leden. Zo heb je Kristy, die een beetje sportief gekleed is en die niet op haar mondje gevallen is. Mary Anne is juist heel verlegen. Claudia is de kunstenaar van de groep en Stacey is het wat meer chique modepopje. Alle vijf de leden worden gespeeld door nieuwkomers in de film- en televisiewereld. Deze jonge actrices zijn al erg goed, ze spelen de rollen geloofwaardig en vooral hun hechte vriendschap is zeer overtuigend. Het is te hopen dat deze actrices voorlopig nog verbonden blijven aan de komende seizoenen, maar hoe dan ook is deze serie voor deze vijf meiden de start van een mooie carrière!

Iedere aflevering is opgebouwd met dat er één personage centraal staat. Dit personage komt voor een probleem of dilemma te staan, zoals "Stacey is verliefd" of "Mary Anne redt de boel". Met afleveringen van circa 25 minuten is de serie vrij luchtig, met veel herkenbare verhaallijnen voor ieder kind. The Baby-Sitters Club is het best te omschrijven als een lieve, schattige (meiden)serie. Het doet denken aan Lizzie McGuire of het meer recentelijke Diary of a future president van Disney+.

Alhoewel The Baby-Sitters Club nog niet officieel vernieuwd is voor seizoen 2, is het duidelijk dat Netflix deze ambitie zeker heeft. Zo komen er steeds meer nieuwe personages bij en met zo'n 200 boeken is er meer dan genoeg inspiratie om nog vele jaren vooruit te kunnen met deze charmante meiden. Wij wachten in ieder geval met smart op nieuwe avonturen van onze favoriete baby-sitters.

PS. Klaar met seizoen 1? Kijk ook The Claudia Kishi Club, een eerbetoon aan het bijzondere personage Claudia.

Recensie: The Baby-sitters Club

The Baby-Sitters Club Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ann M. Martins geliefde boeken krijgen een moderne update. Deze serie gaat over een groep vriendinnen en hun oppasbureau.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Pikante films op Netflix

 • Gezocht: recensenten

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen