• onze waardering

Recensie: The Wave RECENSIE

Recensie: The Wave

Als Frank zich tijdens het vieren van zijn promotie laat verleiden om een hallucinogeen middel te nemen komt hij in een bizarre trip terecht. Samen met zijn collega Jeff gaat hij op zoek naar de dealer die hem dit gegeven heeft en het meisje waar hij het samen mee genomen heeft.

The Wave is één van de meest wazige films die ik ooit gezien heb. Tegelijkertijd is er net genoeg samenhang om toch geïnteresseerd te blijven en benieuwd naar het einde. Een belangrijke reden hiervoor is de vermissing van Theresa, het meisje waarmee Frank de drugs genomen heeft. Een goede zet van de filmmaker.

Een pluspunt van The Wave is de manier waarop de hallucinaties van Frank visueel zijn neergezet. Het meer getekende, stripachtig weergeven van zijn omgeving en de vertraging in tijd maken dat je je goed kunt inleven in de trip waarin Frank zit. Het stuk met het tijdreizen en de klokken maakt het geheel wat waziger maar past ook wel weer goed bij de sfeer van een drugstrip. Het einde van de film waarin alles samenkomt is relatief sterk en zeker schokkend te noemen. Op dat moment komt alles samen en kan er zeker gesproken worden van een mooie en passende afsluiting van The Wave.

Het acteerwerk van Justin Long (Frank) en Donald Faison (Jeff) in The Wave past goed bij de wat wazige sfeer in de hele film. Al komt hun acteerstijl wat beter tot zijn recht in het stuk waarin Frank in zijn drugstrip zit. Het stuk daarvoor waarin ze vooral saaie kantoormedewerkers zijn is wat minder overtuigend. Hierdoor is het moeilijk om met ze mee te leven en ben je vooral verbaasd over de keuzes die Frank maakt. Het idee van Frank als oude rebel die nu in een saai kantoorkeurslijf zit komt niet helemaal tot zijn recht. In deze film maken acteurs in bijrollen meer indruk dan de degenen met een hoofdrol. Zoals Tommy Flanagan die de drugsdealer speelt waarvan Frank zijn drugs krijgt.

Alles bij elkaar genomen is de The Wave zeker geen topfilm die je per se gezien moet hebben. Maar het is ook geen tijdsverspilling te noemen. Het is wel een film die vooral gewaardeerd zal worden door science fiction liefhebbers.

Recensie: The Wave

The Wave

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De wat saaie Frank gaat in op de uitnodiging van zijn collega Jeff’s om een avondje te gaan stappen en hun promotie te vieren. Hun avondje neemt een bizarre wending als Frank zich laat verleiden tot het nemen van een hallucinogeen middel en hij wakker wordt in een leeg huis. Plots staat hij in een compleet andere wereld en weet hij zich van het kastje naar de muur geslingerd worden in deze sci-fi rollercoaster trip.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen