• onze waardering

Recensie: Love on the spectrum  RECENSIE

Recensie: Love on the spectrum 

Liefde. We willen het allemaal en we zijn er allemaal naar op zoek. Echte liefde vind je niet altijd zomaar. Het kost tijd en vraagt iets van je. Voor jongeren in het autismespectrum is het extra lastig, maar gelukkig geven deze jongeren het niet zomaar op. 

Love on the spectrum is een reality-serie van Netflix over een aantal jongeren en hun liefdesleven. Voor vele jongeren in de serie betekent dit dat we ze zien gaan op een 1e date, ook al zijn ze vrijwel allemaal boven de 20 jaar oud. We zien op welke manier ze stoeien met sociale vaardigheden. Dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, zijn dat voor deze jongeren niet. Zo zien we hoe Kelvin, Michael en Andrew hulp krijgen van een expert om te leren welke vragen ze moeten stellen tijdens een date. Naast dat dit leuk is om te zien, is het ook heel leerzaam. Wist je bijvoorbeeld dat mensen met autisme prikkels uit de omgeving (zoals geluiden en geuren) veel sterker ervaren? 

Toch zijn er ook dingen die ook voor mensen zonder autisme herkenbaar zijn. Denk maar eens aan de enorme zenuwen die je had voor je 1e date met een nieuw iemand en de spanning die je had over of iemand jou ook leuk vond. Dit maakt Love on the spectrum herkenbaar voor iedereen.  

Alle jongeren in Love on the spectrum zijn leuk en boeiend om te volgen. Het is mooi om te zien hoe positief en creatief ze zijn. Deze serie slaagt er goed in om autisme niet negatief neer te zetten, maar laat zien wat de kwaliteiten kunnen zijn van iemand met autisme, maar ook welke obstakels ze tegenkomen. Netflix omschrijft deze serie als intiem en hartverwarmend en dat is een zeer treffende omschrijving. In één seconde ga je meeleven met deze jongeren en je gunt het ze zo enorm dat ze iemand vinden om hun leven mee te delen. Het enige minpunt van de serie is dat het maar vijf afleveringen zijn. Hierin volgen we minstens 11 jongeren en daardoor is er onvoldoende tijd. Zo ontmoeten we Chloe in aflevering 1 en was het juist leuk geweest om haar ook in de andere afleveringen te blijven volgen.  

Naast de dates (en voorbereidingen daarop) worden ze geïnterviewd voor de camera over liefde, verliefdheid en hun ideeën over de toekomst. Het is ontzettend bijzonder hoe zij vertellen over wat liefde voor hen betekent. Opvallend is verder hoe betrokken de cameraploeg en makers van de show zijn. Uit alles blijkt dat ze het tempo volgen van de jongeren en het beste met ze voor hebben. Ze pushen niet op entertainment en dat maakt de serie heel waarheidsgetrouw. 

Love on the spectrum is een fantastische serie, eigenlijk een must-see voor iedereen. Het is een lieve, prachtige serie over liefde. Het is nog onduidelijk of er een tweede seizoen gaat volgen, maar wij houden onze fingers crossed want we zijn reuze benieuwd hoe het nu gaat met deze fantastische jongeren.

Recensie: Love on the spectrum 

Love on the Spectrum - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Pikante films op Netflix

 • Gezocht: recensenten

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen