• onze waardering

Recensie: The Umbrella Academy - seizoen 1 RECENSIE

Recensie: The Umbrella Academy - seizoen 1

Zeven kinderen zijn jaren geleden geadopteerd door een rijke man. Sir Reginald heeft deze kinderen opgespoord en in huis genomen. Jaren later komen vijf van de kinderen weer bij elkaar wanneer hun adoptievader overlijdt: één van hen is overleden, een ander vermist. Wanneer blijkt dat ze het einde van de wereld kunnen voorkomen, zullen ze samen moeten werken, ondanks hun verschillen.

Wat de kinderen die Reginald Hargreeves adopteerde allemaal gemeen hebben? Ze werden geboren bij een moeder die aan het begin van de betreffende dag nog niet zwanger was! Sir Reginald wist dat ze speciaal waren, maar heeft hen nooit veel genegenheid getoond. Het was zelfs zo erg dat hij ze allemaal simpelweg bij een nummer noemde en nooit de moeite genomen heeft om ze een naam te geven. Het is jaren geleden dat iedereen bij elkaar is geweest. Inmiddels hebben ze allemaal namen, behalve de vermiste Nummer Vijf. Dit zegt al veel over de manier waarop ze opgevoed zijn. Ze mochten geen kind zijn en moesten altijd hun krachten trainen. Hierdoor zijn ze niet close met elkaar en erg van elkaar vervreemd. 

The Umbrella Academy is gebaseerd op de stripreeks van Dark Horse Comics. Dit verklaart de aparte, rare, magische en vreemde dingen die in de serie gebeuren; in een strip kan alles. Als je deze dan gaat verfilmen, kun je dit allemaal namaken. Dat is een van de krachten van deze serie: alles kan en niets is te gek. Hierdoor ontstaat een bijzonder geheel wat je meesleept vanaf de eerste aflevering.

Het eerste seizoen van The Umbrella Academy bestaat uit 10 afleveringen, variërend van drie kwartier tot een uur. In de eerste worden we geïntroduceerd aan Luther, Diego, Allison, Klaus en Vanya en zien we wat hun speciale gaven zijn. Er wordt gehint naar Nummer Vijf, maar je komt er pas later achter wat er met hem gebeurd is. Van Ben, nummer zes, is alleen duidelijk dat hij niet meer leeft, maar je ziet niet hoe dit is gebeurd. Alleen Vanya lijkt geen speciale krachten te hebben, waardoor ze zich ver van haar broers en zus verwijderd voelt. Gedurende de afleveringen ontwikkelen de personages zich en leren we meer over hun achtergrond, waardoor we hun keuzes en problemen begrijpen.

De afleveringen worden ondersteund door muziek die niet alleen goed bij de situaties past, maar ook humor toevoegt aan de serie. Oude nummers komen terug en geven je een nostalgisch gevoel terwijl de personages dansen of vreemde dingen uithalen. Hierdoor heeft de serie alles: humor, fantasie, heftige scènes, een pratende chimpansee... Want waarom niet? 

Zonder al te veel te verklappen kan gezegd worden dat The Umbrella Academy een verslavende serie is voor iedereen die van sci-fi, fantasy en comics houdt. Hoe trouw de afleveringen aan de comics zijn, weet ik eerlijk gezegd niet, maar de serie is zeker het bekijken waard!

Recensie: The Umbrella Academy - seizoen 1

Pineapple Express

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dale Denton (Seth Rogen), een luie wietroker, heeft maar één reden om zijn even luie dealer Saul Silver (James Franco) op te zoeken: om wiet te kopen, vooral het zeldzame ‘Pineapple Express’. Als hij getuige is van een moord, die wordt gepleegd door een gewetenloze politieagent en de gevaarlijkste drugsbaron van de stad, raakt hij in paniek. Van schrik laat hij zijn ‘Pineapple Express’-joint vallen. Deze is zo zeldzaam dat de moordenaars direct naar Saul en Dale worden geleid. De hallucinerende heren slaan op de vlucht en ontdekken al snel dat ze niet lijden aan achtervolgingswaanzin veroorzaakt door hun overmatige drugsgebruik…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen