• onze waardering

Recensie: The personal history of David Copperfield  RECENSIE

Recensie: The personal history of David Copperfield 

In The personal history of David Copperfield volgen we de jongeman David in zijn leven van jong tot oud. Hij heeft de ambitie om schrijver te worden en hij heeft een grote fantasie. In zijn leven maakt hij veel mee, wat hij verwerkt in zijn verhalen. Alhoewel hij van redelijke komaf is krijgt hij in zijn leven afwisselend te maken met armoede en rijkdom.  

The personal history of David Copperfield is één van de beroemde verhalen van schrijver Charles Dickens. Dit zie je gelijk wanneer je deze film kijkt. De film is speels, kleurrijk en out of the box. Zo is er bij de casting geen rekening gehouden met afkomst en huidskleur.  Alhoewel vele kijkers deze open minded film als rommelig of onsamenhangend zullen ervaren, heeft dat speelse ook wel iets bijzonders. Het verhaal gaat van de hak op de tak, waardoor fantasie en werkelijkheid door elkaar heen lopen. Dit maakt de film vrolijk, grappig en luchtig, het kijkt lekker weg. En dat terwijl er toch soms vrij zware thema's aan bod komen, zoals mishandeling, kinderarbeid en dood. Al met al voelt de film meer theatraal, alsof je naar een toneelstuk op de planken aan het kijken bent, in plaats van naar een film. Wat dat betreft kan je zeggen dat de makers er goed in geslaagd zijn om die authentieke sfeer van Dickens verhalen over te brengen.  

Dev Patel speelt David Copperfield. Hij is een overtuigende acteur en speelt zowel de armoedzaaier als de welgestelde versie van David erg goed. Ook de acteur die David speelt als kind verdient hierbij een compliment. Als kijker denk je bijna dat Dev Patel als kind deze scenes al heeft gedaan toen hij klein was, zoveel gelijkenissen zijn er tussen de jonge en oudere acteur. De rol van David past perfect bij de charmes die Dev Patel in huis heeft en dit maakt dat je als kijker nieuwsgierig blijft kijken naar de film die eigenlijk volledig om David draait. Hij maakt de film tot een succes. De film is en blijft de volle tijd vermakelijk en verveelt geen moment.  

The personal history of David Copperfield zal met name gewaardeerd worden door fans van Dickens, fans van theater en toneel en filmhuisbezoekers.

Recensie: The personal history of David Copperfield 

The Personal History of David Copperfield

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  he Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel).

  Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen