• onze waardering

Recensie: Zoey's extraordinary playlist  - seizoen 1  RECENSIE

Recensie: Zoey's extraordinary playlist  - seizoen 1 

Voor al die fans die al jaren treuren dat series als Smash, Glee en Crazy Ex-girlfriend zijn gestopt, is er nu gelukkig iets nieuws op televisie. Het is de serie Zoey's extraordinary playlist. Een serie vol met liefde, humor, drama en bovenal... heerlijke tunes en dansmoves. Seizoen 1 is vanaf nu te zien via Videoland. 

Wanneer Zoey met haar aanhoudende hoofdpijnklachten naar het ziekenhuis gaat, wordt er een MRI gemaakt. Terwijl zij in de cabine ligt voor de MRI, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Vanaf dat moment heeft Zoey een hele speciale gave. Ze kan horen en zien wat mensen om haar heen denken. Dit ziet ze niet zomaar, zoals in films als What women want en What men want. Zoey ziet deze gedachten en gevoelens namelijk in liedjes. Zo krijgt ze ineens liefdesverklaringen van enkele collega's en komt ze erachter dat haar broer bang is om vader te worden. We noemen het "heart songs". Vanaf dat moment is het Zoey haar missie om mensen te helpen met haar gave.  

De rol van Zoey wordt gespeeld door Jane Levy. Dit is haar eerste, echte, grote rol. In dit 1e seizoen laat ze zien dat ze deze rol absoluut verdiend. Ze is perfect als de vrolijke, kleurrijke, maffe en lieve Zoey. De serie heeft een behoorlijke afwisseling tussen happy moments en sad moments, dus maak je klaar voor heel veel lachen, maar zet ook de tissues klaar. Het is bijzonder indrukwekkend hoe Zoey's extraordinary playlist zware en verdrietige thema's op een herkenbare en mooie manier laat zien. Zo is de vader van Zoey (gespeeld door Peter Gallagher) terminaal ziek. Hij kan al even niet praten, maar haar gave geeft haar de kans om weer een connectie te voelen met hem. Alex Newell (bekend van Glee) en Skylar Astin (bekend van onder andere Pitch Perfect) zorgen voor de grappige en romantische momenten. Daarbij zijn zij absoluut vocaal de sterkere castleden en een enorme aanwinst voor deze serie. Andere rollen zijn voor Lauren Graham, John Clarence Stewart, Mary Steenburgen en Andrew Leeds. 

Iedere aflevering van Zoey's extraordinary playlist bevat minstens vier liedjes vol met zang en dans. De makers hebben gekozen voor een afwisseling tussen musicalmuziek, oude klassiekers en nieuwe poptunes. Enkele performances zijn I'm gonna be (500 miles), True Colours, Roar, Bailamos en het enorm bijzondere Fight Song van Rachel Platten in gebarentaal.  

Zoey's extraordinary playlist is een pareltje voor iedereen die houdt van series met musical, humor, drama en liefde. In de serie staan de "heart songs" van Zoey centraal en één ding is overduidelijk: Deze serie heeft overduidelijk het hart op de juiste plaats en weet hiermee de alsmaar groeiende groep fans te raken. Wij zitten al klaar, wachtend op seizoen 2.

Recensie: Zoey's extraordinary playlist  - seizoen 1 

Zoey's extraordinary playlist - seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Iedereen heeft weleens een liedje in z'n hoofd, vaak een uiting van wat je op dat moment denkt of voelt. Computerprogrammeur Zoey komt tot de ontdekking dat ze de liedjes van andere mensen kan horen! De hele dag zingende mensen om je heen lijkt in eerste instantie een vloek, maar Zoey leert dat deze unieke gave een bijzondere gift kan zijn.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Outlander - Seizoen 1

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen