• onze waardering

Recensie: Casanova's RECENSIE

Recensie: Casanova's

Bas werkt als journalist, maar hij krijgt maar weinig opdrachten. Dit komt omdat hij nogal verlegen is en zich niet altijd raad weet met sociale situaties. Dan wordt hij ingezet om undercover te gaan bij een datingcoach: deze zou hem naar zeggen succes bij de vrouwen kunnen bezorgen! Eigenlijk wil Bas niet, maar zijn baas laat hem geen keuze. Wanneer de assistente van de grote Don Marco zijn oude vlam blijkt te zijn, wordt de situatie alleen nog maar ingewikkelder...

Casanova's is de nieuwste romcom van Nederlandse bodem met niemand minder dan Jim Bakkum in de hoofdrol! Wij vrouwen weten natuurlijk al dat hij een aantrekkelijke man is, maar in zijn rol als Bas is hij daar niet van overtuigd. Hij draagt lompe kleren, heeft een onverzorgd kapsel en is in het algemeen wat ongemakkelijk. Nadat Bas een make over heeft gehad, zien we hem weer als Jim Bakkum zoals we hem kennen. En daar hebben we natuurlijk geen problemen mee! Zijn tegenspeelster is Lieke van Lexmond. Van haar als actrice ben ik niet zo gecharmeerd: wanneer ze tegen hem praat voelt het meer aan alsof ze het van een papiertje opleest. Dat is jammer, want Jim Bakkum zit goed in zijn rol en maakt het personage van Bas geloofwaardig. Ook andere grote rollen zoals die van Tygo Gernandt en Leo Alkemade zitten wel goed en zijn overtuigend in hun prestaties.

Het verhaal is een beetje afgezaagd en voorspelbaar: Bas is een loser, Bas krijgt een make over, Bas krijgt het meisje waar hij al jarenlang naar smacht. Niet super vernieuwend, maar Casanova's is wel een heerlijke film om bij onderuit te zakken en bij weg te dromen. Samen met Bas doen nog drie andere mannen mee aan de cursus: allemaal willen ze succes bij de vrouwen en een beter beeld van zichzelf. Eigenlijk bizar om op deze manier te laten zien dat mannen zichzelf moeten veranderen om aan een vrouw te komen, dat lijkt niet van deze tijd. Toch gaat het er vooral om dat ze wat beter met zichzelf (en anderen) om leren gaan, waardoor ze een betere start hebben met een vrouw. Als een man ongemakkelijk overkomt of meteen iets stoms zegt, is de kans minder groot dat je iets met hem wilt gaan drinken. Dus aan de ene kant is het een beetje een apart verhaal, aan de andere kant heeft het wel iets. Perfect voor een romcom, in ieder geval.

Casanova's is opgenomen in Rotterdam. Als je deze stad kent, zul je veel plekken herkennen en dat is een leuk extraatje. Verder is de film goed in elkaar gezet. De muziek past bij de scènes, de beelden gaan op een logische volgorde en manier in elkaar over en hierdoor kijkt hij lekker makkelijk weg.

Casanova's heeft van alles: humor, romantiek, knappe mannen en een aantal hele mooie plekjes in Rotterdam! Het is geen topper, maar voor een avondje op de bank of in de bioscoop (met of zonder vriendinnen) is het een prima film.

Recensie: Casanova's

Casanova's

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Casanova’s is een romantische komedie over de onzekere en timide journalist Bas die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren.

  Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen