• onze waardering

Recensie: Zwaar verliefd 2 RECENSIE

Recensie: Zwaar verliefd 2

Isa en Ruben zijn nog altijd zwaar verliefd en besluiten te gaan samenwonen. Al snel blijkt dat dat moeilijker is dan gedacht, want hoe goed kennen ze elkaar nu echt? En lukt het Isa om echt zichzelf te zijn? Dan loopt Ruben ook nog zijn ex Marleen tegen het lijf en krijgt Isa te maken met nieuwe dokter in de praktijk, die haar perfecte match lijkt te zijn. De liefde wordt een echte beproeving, maar zullen Isa en Ruben deze doorstaan? 

Zwaar verliefd 2 is het vervolg op de film Zwaar verliefd. De films zijn gebaseerd op de succesvolle boeken van Chantal van Gastel en dit 2e deel is dan ook gebaseerd op het boek Zwaar beproefd! Dat deze film nu al in de bioscoop is, was even een verrassing. Soof 3 is verplaatst en Zwaar verliefd 2 is naar voren verschoven. De reden: De huidige capaciteit in de bioscopen biedt geen mogelijkheid om de bezoekersaantallen van de eerste twee Soof-films te evenaren." Een beetje jammer is dit wel, want Zwaar verliefd 2 is absoluut een fantastische film die bomvolle bioscoopzalen verdiend. Het goede nieuws, wij kunnen nu al genieten van deze film! 

De rol van Isa wordt gespeeld door Barbara Sloesen. Zij is perfect in de rol van kwetsbare, onzekere maar ook hilarische Isa, onze eigen Brabantse Bridget Jones. De chemie tussen haar en Jim Bakkum blijft, net als in de 1e film, van het scherm af spatten. Jim Bakkum zien we in veel romcoms, maar de rol van Ruben is en blijft zijn beste rol so far. De nieuwe dokter wordt gespeeld door Frederik Brom, die de rol van de stijve en strakke dokter sterk neerzet. Andere rollen zijn voor Soy Kroon (die Kay Greidanus vervangt), Abbey Hoes, Jamie Grant, Liza Sips, Christopher Parren en Pim Wessels. 

Natuurlijk is Zwaar verliefd 2 een romcom zoals we die al velen kennen. Toch weet deze film zich te onderscheiden, door de sterke cast, het leuke verhaal en de stuntelige hoofdpersoon. Het is fijn om iemand te zien die soms ook maar wat doet. De uitdagingen van het samenwonen zal iedereen (in meer of mindere mate) herkennen. Het kwetsbare maakt dat je je mee- en in kan leven in Isa. Een ander aspect is dat auteur Chantal van Gastel niet alleen aandacht heeft voor romantiek, maar dat ze ook altijd zoveel waarde hecht aan vriendschap. De makers van de film weten dit perfect over te brengen en, zeker in deze tijd van het coronavirus, is het extra onroerend om deze onverwoestbare girlpower op het witte doek te zien. Zodra je Zwaar Verliefd 2 hebt gezien wil je naar je vriendinnen toe om ze eens even goed te knuffelen en bij te kletsen. Sowieso komen de bijrollen goed tot zijn recht. Dit doen de makers zelfs zo goed, dat wij spin-off boeken en films over Floor & Mas, over Tamara en over Daphne & Robin al helemaal zien zitten! 

Zwaar verliefd 2 is een zeer goed geslaagde feelgoodkomedie, een die het boek van Chantal van Gastel eer aandoet!  

PS. Zit jij ook al te wachten op Zwaar Verguld? 

Recensie: Zwaar verliefd 2

Zwaar Verliefd! 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In deze tweede film hebben Isa en Ruben een relatie en besluiten ze om te gaan samenwonen. Er is niet alleen sprake van spanning en romantiek, maar liefde en intimiteit komen nu ook om de hoek kijken. Toch is samenwonen niet alleen maar geweldig, want Isa en Ruben krijgen ook te maken met dagelijkse sleur en realitiet. De twee zijn nog steeds ontzettend verliefd op elkaar, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen. Dan ontmoet Isa uit het niets de perfecte man, namelijk dierenarts Hugo, en Ruben krijgt een wel heel aantrekkelijke timmerklus aangeboden. Zal hun liefde dit overleven?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

 • Deze bekende chicklit auteurs komen binnenkort met een nieuw boek

 • Mijn Waarheid - Sandra J. Paul 

 • Dit is geen vrouwenboek - Corina Koolen

 • Het vleermuizenboek - Charlotte Milner

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen