• onze waardering

Recensie: Christmas on Holly Lane RECENSIE

Recensie: Christmas on Holly Lane

Sarah, Riley en Cat zijn al sinds hun jeugdvriendinnen. Ondanks het feit dat Riley en Cat verhuisd zijn, komen ze nog regelmatig terug in het huis van Sarah, waar ze altijd veel plezier met elkaar gehad hebben. Kerst is voor hen een speciale tijd. Wanneer Sarah op het punt staat haar huis te verliezen, komen de andere dames naar haar toe om een oplossing te zoeken.

Christmas on Holly Lane is een Hallmark Original kerstfilm. Het verhaal begint met de drie tieners die elkaar beloven ieder jaar de boom met elkaar op te tuigen. Zelfs jaren later, nadat ze allemaal een heel ander leven leiden, zijn ze nog vriendinnen en proberen ze hun afspraak na te komen. Sarah's man Ethan heeft haar verlaten, en daar heeft ze het erg moeilijk mee. Voor een deel omdat het zoveel invloed heeft op het leven van hun tienerdochter Hannah, maar ook omdat ze nog niet over hem heen is. Het is dus begrijpelijk dat ze heel blij is dat haar vriendinnen komen. Die verblijven bij haar thuis op Holly Lane. Hannah moet haar kamer dan delen met Taylor, de dochter van Cat. Deze zit volop in de puberteit en maakt het de andere vrouwen niet gemakkelijk. Toch begrijp je wel dat ze liever thuis wilde blijven bij haar vriendinnen.

De personages zijn allemaal heel anders, maar je begrijpt de keuzes die ze maken wel. Het zijn niet de meest bijzondere karakters, maar omdat je de drie vriendinnen allemaal volgt, heb je wat afwisseling en iets meer verhaallijn. Wanneer er slechts op één van de dames gefocust zou worden, zou Christmas on Holly Lane wat langdradig en saai zijn, maar dit is goed opgelost door Sarah, Cat en Riley alle drie te volgen.

Riley en Cat helpen Sarah door een moeilijke periode, maar daarnaast krijgen ze zelf ook de mogelijkheid om iets aan hun leven te verbeteren. Leuke mannen, nieuwe mogelijkheden op het gebied van hun werk en een thuis waar ze altijd naar verlangd hebben. Al met al lijkt het erop dat alles goed komt, en dat is ook wat je verwacht en verlangt van een film als deze.

Christmas on Holly Lane is precies wat je verwacht van een kerstfilm van Hallmark. Erg veel diepgang zit er niet in, maar het kerstgevoel is flink aanwezig en de film bevat een sterk feelgood-element. Hierdoor blijf je als kijker voldaan achter. Ik twijfelde voor de beoordeling tussen drie en vier hartjes, maar omdat het er allemaal zo gezellig uitziet en aanvoelt, heb ik toch voor vier gekozen.

Recensie: Christmas on Holly Lane

Christmas On Holly Lane

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sarah groeide op in een prachtig knus huis aan Holly Lane. Waar haar vriendinnen Riley en Cat altijd welkom waren omdat hun eigen thuis een stuk minder gelukkig was. Met kerst als jaarlijks hoogtepunt bewaren de drie warme herinneringen aan de geur van kerskoekjes en aan hun vriendschap. Inmiddels zijn ze volwassen en reizen ze terug naar Holly Lane om Sarah en haar dochters te steunen in haar scheidingsproces van Ethan. En dan ontstaat er een gewaagd plan wat hun leven én de aankomende kerst een nieuwe wending zal geven...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen