• onze waardering

Recensie: Follow Me RECENSIE

Recensie: Follow Me

Met veel media-aandacht werd Follow Me aangekondigd als de ultieme thrillersensatie van het jaar. Dat had natuurlijk alles te maken met het onverwachte, maar gigantische succes vorig jaar van Escape Room van dezelfde makers. Laten we die succesformule nogmaals uitproberen, moeten de makers gedacht hebben, maar de film van Will Wernick benadert op geen enkel moment de suspense van zijn voorganger.

Alles draait rond de populaire vlogger en influencer Cole, gespeeld door Keegan Allen (Pretty Little Liars). Hij staat ervoor bekend geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. Zijn beste vrienden hebben voor zijn verjaardag dan ook de ultieme uitdaging: een exclusieve escape room, waarvan niemand het bestaan kent, in Moskou. Al van bij de aankomst in Moskou vervagen de grenzen tussen fictie en realiteit en komen ze terecht in een strijd op leven en dood. Of zo lijkt het toch?

De film komt heel traag op gang. Meer dan een derde van de film wordt besteed aan het schetsen van de invloed van Cole op social media. Cole en zijn vrienden hebben allen een zeer groot ego en het wordt moeilijk voor de kijker om zich te identificeren met deze types, er is geen enkele psychologische uitdieping en bovendien zijn de acteerprestaties zeer matig. Alleen Cole’s vriendin Erin (Holland Roden) overstijgt dit en speelt overtuigend. De spanning wordt zeer traag opgebouwd en overtuigt eigenlijk nooit. Er is geen enkele diepgang, alles blijft zeer oppervlakkig en verschillende scenes zijn ongeloofwaardig.

Will Wernick had met Follow Me waarschijnlijk de bedoeling om een intrigerend portret te schetsen van de grenzen tussen realiteit en fictie in deze moderne tijden waar social media ons leven beheersen. Cole is een publiek figuur die daar ook naar leeft. Zijn volgers zijn vaak belangrijker dan zijn vriendin. Zij confronteert hem daar ook mee en stelt dat de echte Cole veel interessanter is dan de Cole die hij de hele tijd ‘speelt’.  Met dit gegeven speelt ook de regisseur de hele tijd: zijn we echt aan het kijken naar mensen in een escaperoom of zijn ze terecht gekomen in de harde wereld van de Russische onderwereld?

Follow Me is behoorlijk voorspelbaar. Will Wernick tracht op verschillende momenten de kijker aan het twijfelen te brengen, maar slaagt daar te weinig in. Hij tracht nog een en ander goed te maken met een ultieme plottwist en een verrassend einde, maar dan is het eigenlijk te laat om over een goede filmervaring te kunnen spreken. In de aftiteling toont hij dan ook nog een aantal scenes die nog meer afbreuk doen aan het geheel. Follow Me is anderhalf uur entertainment, maar van een traag en hersenloos niveau. De ultieme thrillerervaring blijft uit.

Follow Me

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In de moderne thriller Follow Me reist een bekende Social-Media-persoonlijkheid met vrienden naar Moskou om daar materiaal voor een nieuwe vlog op te nemen. In de strijd om de meeste volgers gaan ze dit keer wel heel ver op in een wereld van excessen en gevaar. Langzaamaan vervagen de grenzen tussen Social Media en het echte leven, en zal de vriendengroep moeten ontsnappen en vechten om te overleven.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen