• onze waardering

Recensie: A discovery of witches - seizoen 1 RECENSIE

Recensie: A discovery of witches - seizoen 1

A discovery of witches is dé vertolking van de trilogie Allerzielen van Deborah Harkness. Diana Bishop (Teresa Palmer) is een historicus die onderzoekt doet en per ongeluk stuit op een heel bijzonder boek, de Ashmore 782. Wanneer ze dit boek openslaat ziet ze een baby en dansen de letters op haar arm, maar het boek geeft haar ook een brandmerk. Diana stamt af van heksen, maar sinds haar ouders dood zijn doet ze niets meer met hekserij. Door het boek ontkomt ze niet aan haar verleden en haar magische krachten. Wat, tja, Diana is nou eenmaal de enige die het boek kan oproepen. Hulp komt vanuit een onverwachte hoek van de knappe vampier Matthew Clairmont (Matthew Goode). 

De omgevingen waar gefilmd wordt in A discovery of witches zijn echt magisch. Deze locaties, zoals Venetië en Oxford knallen van het scherm af in het hele kleurenpalet, wat een prachtige plaatsen. 

De liefde tussen de heks en vampier is eigenlijk onmogelijk, maar spat van het beeldscherm. Zeker wanneer de twee het boek uit handen moet houden van andere, niet-menselijke wezens. Diana en Matthew hebben een voelbare aantrekkingskracht - en ook jij als kijker kunt niet om 'lekker hapje' Matthew Goode heen - en de auteurs tonen hun strijd tussen de liefde en dat ze absoluut niet samen kunnen zijn. Toch beschermt Matthew Diana continu tegen kwade figuren en neemt haar mee naar zijn huis. Vanaf dan krijg je meer en meer een inkijkje in het leven van de meer dan 1500 jaar oude Matthew. 

Kleine kanttekening: de flashbacks in de serie zijn af en toe niet helemaal duidelijk. Je vraagt je af: is dit nu een flashback of niet? Je kunt het niet opmaken uit de beelden die gewoon exact zo gefilmd zijn als in het heden. 

A discovery of witches zit vol met demonen, heksen en vampieren en is echt een fantasyserie. Ook laat het af en toe wat bloederige scènes zien. De opbouw qua spanning in de serie wordt iedere aflevering wat meer. En schrik zeker niet als een vampier een lichaam openrijt. De afleveringen zijn echt verslavend om te kijken en telkens krijg je meer en meer informatie, zodat je nieuwsgierigheid nog meer wordt gevoed. Ook als de serie een beetje inkakt, verrassen ze je ineens weer met een heftige of bloederige scène of een mysterie. Zo moét je wel blijven kijken om te weten hoe het afloopt.

Dit eerste deel van A discovery of witches is zo'n succes dat er is besloten dat er van ieder boek in de trilogie een serie wordt gemaakt. Goed nieuws dus! Wanneer seizoen 2 op Videoland verschijnt, is nog niet bekend, maar deze wordt in het Verenigd Koninkrijk al wel uitgezonden.

Hou je van fantasy en de strijd tussen de vampieren, heksen en demonen? En kun je af en toe wat bloederige scènes wel hebben dan is A discovery of witches echt jouw serie. De prachtige omgeving en het mooie filmwerk maken dit magische verhaal helemaal af. Nou ja 'af', als je wil weten hoe het afloopt zul je toch nog op de volgende seizoenen moeten wachten.

Recensie: A discovery of witches - seizoen 1

A Discovery of Witches - seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In A Discovery of Witches leven heksen, vampiers en demonen onder de mensen. Diana Bishop is de laatste heks in een lange familielijn van heksen. Ze is huiverig om haar familie-erfgoed te omarmen en ze stort haarzelf op haar carrière als historicus. Wanneer ze in Oxford onderzoek doet naar een manuscript van Elias Ashmole. Wanneer ze dat in handen krijgt ziet ze meteen dat er iets geks aan is. In Ashmole 782 blijkt dat hij lang verdwenen is geweest en dat elke soort van het Creature hem wil hebben. Om zichzelf te beschermen moet ze alle mysteries van 782 zien te ontrafelen. Ze ontmoet de vampier Matthew Clairmont die haar wil helpen. De twee hebben meteen een enorme aantrekkingskracht, maar vampiers en heksen horen elkaar niet te vertrouwen. Diana accepteert Matthews hulp, waardoor ze in conflict raken met de Creature wereld.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mystery guest - Maren Stoffels

 • Het schoolplein - Michelle Frances

 • Toen ik jou zag - Mary Schoon

 • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

 • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: Outlander - Seizoen 1

Zoek in artikelen