• onze waardering

Recensie: Cobra Kai - seizoen 2 RECENSIE

Recensie: Cobra Kai - seizoen 2

Na de winst op het All Valley Karate Kampioenschap stelt Johnny Lawrence zich vragen bij de filosofie van zijn dojo Cobra Kai. Wanneer zijn leraar Kreese opduikt, blijkt dit de start van het verder afglijden van de dojo richting een letterlijke 'no mercy'. Ondertussen heeft Daniel LaRusso besloten om een tweede dojo te openen: Miyagi-Do. Een dojo waarbij zelfverdediging centraal staat. Helaas blijkt deze naam niet badass genoeg om ook effectief leerlingen aan te trekken...

Ook dit tweede seizoen van Cobra Kai bestaat uit tien afleveringen van elk een half uur. De serie is geschikt voor kijkers vanaf dertien jaar. Dit is zeker correct aangezien er doorheen het seizoen steeds meer geweld aan bod komt. De gebeurtenissen volgen elkaar in een vlot tempo op en zorgen ervoor dat je wil blijven kijken.

In het tweede seizoen van Cobra Kai worden er twee nieuwe personages geïntroduceerd. Het eerste personage is dat van John Kreese, de vroegere sensei van Johnny Lawrence. Acteur Martin Kove zet een geloofwaardige Kreese neer. Je gelooft zonder meer dat hij geen genade kent, op en naast de mat, en dat hij zijn studenten hetzelfde wil leren. Het tweede nieuwe karakter wordt gespeeld door actrice Peyton List. Zij geeft gestalte aan nieuwe leerlinge Tory, een zeventienjarig meisje dat al op jonge leeftijd door het leven gehard werd.
Naast de intrede van de nieuwe personages worden de andere karakters verder uitgediept. Aan de hand van flashbacks naar het verleden leer je Johnny en Daniël beter kennen. William Zakba zet ook in dit seizoen een magistrale Johnny Lawrence neer.

Inhoudelijk loopt de rivaliteit tussen de twee dojo's volledig uit de hand in dit tweede seizoen van Cobra Kai. Hoewel Johnny Lawrence en Daniël LaRusso elkaar meermaals de hand reiken, ontaardt de situatie tussen hun studenten. In de loop van de afleveringen voel je de spanning opdrijven met een explosieve uitbarsting op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Het seizoenseinde is onverwacht en intens. Hierdoor wil je onmiddellijk starten met het volgende seizoen.

Cobra Kai draait rond karate. Er wordt getoond dat er verschillende stijlen bestaan binnen karate waarbij bijvoorbeeld Miyagi-Do gebaseerd is op zelfverdediging. Het is mooi om te zien hoe de studenten van deze dojo zich daar ook aan houden.

Naast het centraal onderwerp karate komt ook pesten aan bod en het belang van erbij te horen op school. Je ziet het zelfvertrouwen groeien van de tieners die karate volgen en zichzelf leren verdedigen.

Ook dit tweede seizoen van Cobra Kai is dankzij de entertainende verhaallijnen en de sterke acteerprestaties de moeite van het kijken waard.

Recensie: Cobra Kai - seizoen 2

Cobra Kai - seizoen 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Johnny bouwt een nieuw leven op, maar iemand uit zijn verleden zou zijn toekomst kunnen verstoren. Daniel opent een Miyagi-Do-studio als concurrentie voor Cobra Kai.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen