• onze waardering

Recensie: To All the Boys: Always and Forever RECENSIE

Recensie: To All the Boys: Always and Forever

Lara Jean en haar grote liefde Peter zijn in To All the Boys: Always and Forever in hun senior year beland. Hun laatste jaar samen op de middelbare school voor ze naar de universiteit vertrekken. Terwijl Peter al snel weet dat hij is toegelaten op Stanford moet Lara Jean langer wachten op nieuws van de prestigieuze universiteit. Wat als ze niet toegelaten wordt? Hoe kan hun relatie de lange afstand overleven?

To All the Boys: Always and Forever wordt drie jaar na de eerste film uitgebracht door Netflix. De feelgood film duurt 1u49min en start met een vakantie in Korea. Al snel gaat het van de familietrip terug naar de Verenigde Staten waar Lara Jean aan haar laatste jaar begint, terwijl haar oudere zus naar Schotland vertrekt. 

De Aziatische actrice Lana Condor zet opnieuw een overtuigende hoofdrol neer als Lara Jean. Een sterke jongedame die, hoewel ze met haar hele hart van Peter houdt, durft kiezen voor zichzelf. Dit is inspirerend voor jonge meiden. Ook volwassen kijkers zullen even stilstaan bij keuzes die ze zelf maken, opofferingen die gemaakt worden voor anderen. Peter Kasinsky wordt vertolkt door Noah Centineo. De acteur slaagt erin een geloofwaardige tienerjongen neer te zetten, verliefd op zijn meisje. Lana Condor en Noah Centineo matchen goed met elkaar.

In dit derde en laatste deel van de trilogie staat de universiteit centraal: waar gaat Lara Jean studeren en welke invloed zal dit hebben op haar relatie met Peter? In de Verenigde Staten moet je je aanmelden bij de universiteiten om er dan hopelijk toegelaten te worden. In To All the Boys: Always and Forever heeft Lara Jean zich aangemeld bij drie universiteiten. Helaas voel je amper de nerveuze spanning wanneer er nieuws over de toelatingen binnendruppelt. Dit is spijtig omdat je wel door hebt dat de keuze Lara Jean haar leven beheerst.

Er gebeurt weinig in To All the Boys: Always and Forever. De twee uur durende film gaat werkelijk de hele tijd over de universiteit en de gevolgen voor hun relatie. Hierdoor voelt de film langdradig aan. Alle belangrijke momenten uit het laatste jaar, zoals Prom en het jaarboek, worden vederlicht aangeraakt zonder er dieper op in te gaan. Het gemis van de moeder van Lara Jean en de schrik dat het tweede huwelijk van hun vader haar aanwezigheid zal uitwissen, komt zo kort aan bod dat je het mist als je even niet oplet. Het verhaal blijft de hele tijd aan de oppervlakte. Dat is jammer. Het einde van de film is voorspelbaar maar daarom niet minder aangenaam.

To All the Boys: Always and Forever is een warme knuffel op een koude winterdag. Geen diepgaande laag, geen ingewikkelde verhaallijnen maar niettemin leuk om naar te kijken, zeker als je de trilogie op een juiste manier wil afsluiten.

Recensie: To All the Boys: Always and Forever

To All the Boys: Always and Forever

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lara Jean zit in het laatste jaar van de middelbare school en is ze nog steeds smoorverliefd op haar vriendje Peter. Zij en Peter willen aan dezelfde universiteit gaan studeren maar is dat wel wat Lara Jean ook echt wil? Als ze te horen krijgt dat ze niet is aangenomen op de universiteit lijken haar dromen in duigen te vallen. Zal haar relatie met Peter dit wel overleven?

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hier de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen