• onze waardering

Recensie: Modern Persuasion RECENSIE

Recensie: Modern Persuasion

Als het bedrijf waar Wren als workaholic het merendeel van haar tijd doorbrengt wordt ingehuurd door het bedrijf van haar ex weet ze niet wat ze moet doen. Helaas heeft ze geen keuze want diezelfde middag heeft ze al een meeting met Owen Jaspers. Hun weerzien gaat niet zoals gehoopt, maar ze neemt de opdracht toch aan. Hoe meer tijd ze met hem doorbrengt, hoe meer ze zich beseft dat ze hem nog steeds leuk vindt. Maar wat is het met zijn CFO Sam, de gevoelige jongen waar ze heerlijk mee kan praten of Taylor, waar haar tante haar overduidelijk aan probeert te koppelen?

Modern Persuasion is, zoals de naam al verklapt, een moderne verfilming van Jane Austen's Persuasion. Daardoor heeft het verhaal een goede basis en zitten de verhaallijnen leuk in elkaar. Er gebeurt genoeg en Modern Persuasion eist dan ook zeker in het begin alle aandacht van de kijker op. Het verhaal gaat snel en er wordt van de kijker verwacht snel te kunnen schakelen om alle informatie aan de juiste personages te koppelen. 

Wat betreft de uitwerking laat Modern Persuasion wat punten liggen. De personages lijken niet helemaal bij elkaar te passen. Het familiebedrijf waar Wren werkt, moet modern overkomen met een typische broer en zus aan kop. Toch mis je die echte broederlijke relatie. Het gekibbel is er wel, maar je mist de bijbehorende liefde. Ook de assistentes lijken niet helemaal in het plaatje te passen. Zij vertegenwoordigen de komedie door als echte social media millennials de afstand tussen hen en alle oudere generaties te vertegenwoordigen. Hoewel dat effect grappig is, lijkt hun relatie met Wren niet helemaal natuurlijk. Er wordt continu benadrukt hoe groot de afstand tussen hen is, maar tegelijkertijd zouden ze aan Wrens lippen hangen en als besties met haar een trouwjurk uit gaan zoeken. Dat lijkt niet zo goed te rijmen. 

Er passeren heel wat types de revue in Modern Persuasion en het acteerwerk van het ene karakter komt realistischer over dan het ander. De rol van (over)bezorgde, rijke tante van Wren is Bebe Neuwirth op het lijf geschreven. Alicia Witt lijkt meer moeite te hebben met een goede vertolking van haar rol. Hoewel ze haar rol zeker niet slecht speelt, sluit haar gezichtsuitdrukking en haar lichaamstaal niet altijd aan bij wat ze zegt of doet. Daardoor komen de emoties niet altijd even goed over op de kijker.

Al met al is Modern Persuasion een geschikte film voor de vrijdagavond. Het kijkt makkelijk, er is zit een beetje humor in en het verhaal is goed te volgen. Toch lijken de personages niet altijd te passen in het verhaal, waardoor het acteerwerk soms wat schreeuwerig en overdreven overkomt. Dat mag de pret echter niet drukken, want er zijn genoeg knappe mannen om bij weg te zwijmelen!

Recensie: Modern Persuasion

Modern Persuasion

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een alleenstaande vrouw die zich concentreert op haar carrière in New York wordt gedwongen om om te gaan met de nasleep van een mislukte relatie wanneer een ex-vriend haar bedrijf inhuurt.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen