• onze waardering

Recensie: The Undoing RECENSIE

Recensie: The Undoing

HBO sloot het jaar 2020 af met een razend populaire 'whodunnit' serie: The Undoing. Het is een verfilming van de roman You Should Have Known van schrijfster Jean Hanff Korelitz. Grace Fraser woont in New York met haar echtgenoot Jonathan en haar zoon Henry. De familie is onderdeel van de elite van Manhattan; zoon Henry zit op een privéschool en Grace en Jonathan zijn beide ambitieus en succesvol. Op een ochtend wordt Elena, de moeder van een schoolgenoot van Henry, dood teruggevonden. De politie start een moordonderzoek en wanneer Grace haar man Jonathan probeert te bereiken, ontstaan er vraagtekens bij het gelukkige leven van de familie Fraser. 

The Undoing is genomineerd voor maar liefst vier Golden Globes, waaronder beste miniserie en nominaties voor Kidman, Grant en Sutherland. Het wordt in de media soms vergeleken met Big Little Lies, al is The Undoing beter kijkmateriaal voor mannen. Vrijwel iedere Hollywoodster twitterde non stop over The Undoing, met name over het controversiële einde. Waarom is deze korte serie (6 afleveringen) wereldwijd zo populair?  

Uiteraard is één van de redenen dat Grace wordt gespeeld door wereldster Nicole Kidman. Maar het is niet zij die de show steelt, maar Hugh Grant in de rol van Jonathan. Ook al is hij ondertussen al 60 jaar, tot voor kort kenden we hem vooral van romcoms, maar hij ontpopt zich de laatste tijd tot een zeer veelzijdige karakteracteur. Uiteraard komt zijn charmante lach ook in deze rol nog steeds van pas, maar als kijker zwijmel je deze keer niet van hem, maar wantrouw je zijn lach des te meer. Is hij de moordenaar van Elena? 

Naast Kidman en Grant bestaat de cast onder andere uit Donald Sutherland, Édgar Ramirez en jong talent Noah Jupe. Stuk voor stuk is de hele cast enorm sterk. Als kijker twijfel je continu aan ieder personage. Grappig om te weten is dat de cast zelf tot aan het filmen van de 6e aflevering ook niet wist wie de moordenaar was. Niemand lijkt te vertrouwen en The Undoing is dan ook briljant in het creëren van spanning en het spelen met je emoties. En alhoewel de dialogen goed zijn, zijn het met name die momenten van stilte die de kijkers intrigeren. Ondanks een ietwat trager middenstuk, maakt The Undoing een enorme eindsprint in de laatste aflevering, om je het antwoord op die langverwachte vraag te geven: Whodunnit? 

Recensie: The Undoing

The Undoing - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Grace Sachs leidt het leven dat ze altijd gewild heeft. Ze is een succesvolle therapeute die op het punt staat haar eerste boek te publiceren, ze heeft een toegewijde echtgenoot, Jonathan, en hun zoontje doet het goed op school. In haar voortvarende leven komt plots verandering door een gewelddadige dood en een reeks verschrikkelijke onthullingen die het gevolg zijn. Terwijl ze het ene leven probeert te ontleden, moet ze dat van haar gezin proberen in stand te houden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: De Geheime Dienst voor Magie

 • Populaire boeken die in mei 2021 verschijnen

 • Stranger Things seizoen 4 wordt waarschijnlijk uitgesteld naar 2022

 • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

 • Het vrouwenbrein - Iris Sommer

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen