• onze waardering

Recensie: Ma Rainey's Black Bottom  RECENSIE

Recensie: Ma Rainey's Black Bottom 

Het is 1927 in het broeierige Chicago. De excentrieke en onverschrokken bluesartieste Ma Rainey komt naar de muziekstudio om een nieuw album op te nemen. De spanning loopt hoog op tussen haar en haar band, de band onderling en de blanke bazen van de muziekstudio. 

Ma Rainey's Black Bottom is een veelgeprezen film van Netflix. De serie is genomineerd voor de Oscars, de BAFTA awards en Critics's Choice Awards en Golden Globes. Wat hem onder andere bijzonder maakt is dat het de laatste film is met de overleden Chadwick Boseman. Voor zijn rol in deze film heeft hij al een Golden Globe gewonnen.  

De film is geproduceerd door Denzel Washington. Hij heeft de zogenoemde Century Circle weten te bemachtigen, tien toneelstukken over de Afro-Amerikaanse gemeenschap, geschreven door August Wilson. Na Fences is Ma Rainey's Black Bottom het tweede toneelstuk dat is verfilmd.  

De film hoort in het genre drama. Daarmee doet de film denken aan The Boys In The Band, een ander verfilmd toneelstuk dat even geleden op Netflix uitkwam. Net als die film, is Ma Rainey's Black Bottom fenomenaal goed in het voelbaar maken van de spanning tussen de onderlinge personages. Dit komt met name door de ijzersterke script en dialogen en een briljante cast die het tot leven weet te brengen. Viola Davis speelt Ma Rainey en Chadwick Boseman speelt de trompettist Levee. De rest van de band wordt gespeeld door Glynn Turman, Colman Domingo en Michael Potts. 

Ma Rainey's Black Bottom is wat ze noemen een typische Oscarfilm. Zo'n film waar je van houdt, of je haat het. Er gebeurt in verhouding enorm weinig, maar tegelijkertijd ook weer heel veel. Vrijwel de hele film speelt zich af in de kelder, in de kleedkamer van de vier bandleden. Het tempo in de film ligt dus enerzijds laag, maar er wordt in rap tempo gesproken. Dat maakt dat je als kijker moet focussen en het zeker geen luchtige film is om te kijken. Het draait allemaal om gelaagdheid en complexiteit, timing en opbouw en wow, wat doet deze film dat enorm goed.  

Chadwick Boseman gaat absoluut een Oscar absoluut krijgen voor zijn rol, want alhoewel Viola Davis geniaal is in deze film en de film überhaupt een parel is, weet Chadwick de kijker te ontroeren met zijn zwanenzang in Ma Rainey's Black Bottom.

Recensie: Ma Rainey's Black Bottom 

Ma Rainey's Black Bottom

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In afwachting van de komst van de legendarische "Mother of the Blues" Ma Rainey, lopen de spanningen en temperatuur hoog op tijdens een studiosessie in het Chicago van 1920. Wanneer de onverschrokken Ma veel te laat aankomt en de opnamesessie uiteindelijk van start gaat, raakt de zangeres in een verhitte discussie met haar witte manager en producer over de artistieke keuzes van haar muziek. De ambitieuze trompettist Levee, die zijn oog heeft laten vallen op Ma's vriendin en vastberaden is het zelf te maken in de muziekindustrie, spoort tijdens het wachten in de broeierige oefenruimte zijn medemuzikanten aan tot het delen van persoonlijke verhalen. Niet wetende dat dit voor altijd hun levens zal veranderen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Nieuwste artikelen

 • Recensie: De Geheime Dienst voor Magie

 • Populaire boeken die in mei 2021 verschijnen

 • Stranger Things seizoen 4 wordt waarschijnlijk uitgesteld naar 2022

 • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

 • Het vrouwenbrein - Iris Sommer

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Pikante films op Netflix

 • Gezocht: recensenten

Zoek in artikelen