• onze waardering

Recensie: Thunder Force RECENSIE

Recensie: Thunder Force

Thunder Force gaat over een wereld waarin superschurken vrij normaal zijn. Twee vriendinnen - die vroeger beste vriendinnen waren in hun jeugd - hebben hun vriendschap wat laten verwateren. Eén van de twee vriendinnen is haar ouders verloren door de superschurken en ze wil er dan ook alles aandoen om voor eens en altijd af te rekenen met deze afschuwelijke wezens. Ze wijdt haar leven dan ook aan het ontdekken van een behandeling die haar ook superkrachten geeft. Samen gaan de vriendinnen de strijd aan tegen de superschurken en beschermen ze hun stad.

Een film met topactrices Melissa McCarthy (bekend van Tammy en The Boss) en Octavia Spencer (The Witches) moet niet mis kunnen gaan, zul je denken. Toch slaat het scenario van Ben Falcone (regisseur van deze film) écht de plank mis. 

Het start met bijzondere filmeffecten van striptekeningen die je in beeld ziet, waarna de 'echte' wereld volgt met de stripfiguren die nu in deze wereld bestaan. Afgetekend tegen de massale stad in het donker met de enorme hoeveelheid lampjes. Een toffe binnenkomer en gelijk een mooie setting voor een veelbelovende film. 

Het scenario houdt je ook nog in zijn greep wanneer de flashbacks komen van de vriendschap van de jongere McCarthy en Spencer die elkaar op school leren kennen. De introverte Spencer wordt gepest en jonge McCarthy neemt het voor haar op. Vanaf dat ontstaat er een innige vriendschap. Toch is er bij het casten van deze twee jongere varianten wel iets misgegaan. Beide personages lijken niet op hun volwassene versie en zijn vooral erg stereotyperend op een negatieve manier. 

Wanneer Thunder Force je echt verliest, is als de flashback is afgelopen en we bij het heden aankomen: de vriendschap tussen de twee boezemvriendinnen is verdwenen en Melissa McCarthy wordt neergezet als nietsnut die vooral veel drinkt en feest. Zij gaat op zoek naar haar vroegere vriendin vanwege hun 'high school reunion' en klopt aan bij de - inmiddels - rijke Octavia Spencer. Daar aangekomen maakt McCarthy een fout die ervoor zorgt dat ze superpowers krijgt. Vanaf dat moment is het dat de slechte grappen komen en dat de hele film begint te floppen. 

Spencer - die normaal gesproken vooral wordt gecast voor de serieuzere films - past totaal niet bij de onwaarschijnlijk flauwe humor van Thunder Force en ook Melissa McCarthy slaat volledig de plank mis. Dat de regisseur heeft gekozen voor deze twee grote namen, maakt zeker nog niet dat Thunder Force een succes is.

Spencer en McCarthy gaan met hun krachten door de stad heen jagen op de schurken, maar dit begint zo slecht te worden: je vindt superwapens, vreselijke slechte schurken en flauwe humor die niet overkomt. Het kost je dan ook moeite om niet met je gedachten af te dwalen.

Ondanks de grote namen die Thunder Force in huis heeft gehaald om de film tot een succes te maken, stelt de film teleur. Het verhaal zit vol met flauwe humor. Tenenkrommend is het om te kijken naar Thunder Force en het krijgt uiteindelijk 2 sterren vanwege het toch nog wel iets pakkende begin. 

Recensie: Thunder Force

Thunder Force

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In een wereld waar superschurken alledaags zijn, komen twee vervreemde beste jeugdvrienden samen nadat één een behandeling heeft bedacht die hen de macht geeft om hun stad te beschermen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Nieuwste artikelen

 • Hannahs vlucht - Jan Eliasberg

 • Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

 • De Code - Denise Rudberg

 • Grenzeloze liefde - Kyra Rutgers

 • Zelfs de honden - Jon McGregor

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen