• onze waardering

Recensie: Rose plays Julie  RECENSIE

Recensie: Rose plays Julie 

Nadat Rose, student dierengeneeskunde in Dublin, erachter is gekomen dat ze is geadopteerd, besluit ze op zoek te gaan naar haar biologische moeder. Wanneer zij haar verontrustende onthullingen vertelt over haar echte vader, duikt ze in het leven van deze man – een beroemde archeoloog. Vermomd met een pruik en met de naam Julie werkt ze zich zijn leven binnen... 

Rose plays Julie is een film van regisseursechtpaar Christine Molloy en Joe Lawlor en valt binnen het genre suspense/drama. Rose is er net achter gekomen dat ze eigenlijk Julie heet en geadopteerd is en worstelt met wie ze nu eigenlijk echt is. Ze gaat op zoek naar haar biologische moeder – een Londense actrice die in eerste instantie helemaal niet op haar zit te wachten – en komt langzaam maar zeker achter de onthullende waarheid van haar biologische ouders. Een waarheid die ze misschien liever niet had willen weten. En laat ze nu met haar studie net bezig zijn met zeer interessant praktijklessen die nog wel eens van pas kunnen komen in haar zoektocht naar de waarheid en zichzelf.  

Rose plays Julie is geen film waarin echte spanning de boventoon voert. De film bestaat voor een groot deel uit beelden zonder dialoog, die je aan het denken zetten over waar je precies naar kijkt of waar je naar zou moeten kijken. De langzame plotontwikkeling laten de film een beetje voortkabbelen en de stilte zorgt er met name op het begin voor dat de film traag op gang komt en je gedachten makkelijk afdwalen naar wat anders. Je moet van het trage camerawerk houden en er helemaal in op kunnen gaan, anders is het lastig om lekker in het verhaal te komen. Wat verderop in de film – wanneer er wat meer actie in voorkomt – begint alles iets meer te leven en maakt het je nieuwsgieriger naar wat Rose/Julie zal gaan doen. Ook al kun je op een zeker moment een goede inschatting maken...  

Molloy en Lawler hebben met de onderliggende thema's en de morele kwesties die erbij komen kijken een prima plot bedacht, maar helaas komt de film niet echt tot zijn recht. De acteurs leveren prima werk, maar echt 'likeable' komen hun filmpersonages ook niet over. Pas richting het einde komen op het oog oppervlakkige emoties en eigenschappen meer naar buiten en kun je je wat meer inleven in de personages en begrijp je, los van de thema's, weter wat er in hen omgaat.  

Rose plays Julie is een typische wraakfilm waarin een vrouw gerechtigheid zoekt voor wat haar is aangedaan. De gedachte erachter is mooi, maar om de film net even die diepere laag spanning en drama mee te geven had de uitwerking toch echt wat vlotter moeten zijn. Jammer!   

Recensie: Rose plays Julie 

Rose Plays Julie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rose gaat op zoek naar haar biologische moeder. Haar zoektocht leidt haar naar verontrustende onthullingen over haar echte vader. Vermomd met een pruik en onder de valse naam ‘Julie’, begint ze zich binnen te werken in het leven van haar echte vader Peter, een beroemd archeoloog.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 12 erotische speelfilms

 • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

 • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

 • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

 • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen